prosta, podstawowa wersja. Z pewnością będę je powtarzać i eksperymentować z innym zestawem składników i dodatków. Babeczki upiekłam z mąki pełnoziarnistej orkiszowej i kokosowej. Jeśli zależy Wam na bezglutenowej wersji babeczek spróbujcie zamienić mąkę orkiszową na gryczaną czy ryżową. Jestem pewna, że efekt będzie równie pyszny. W babeczkach nie znajdziecie oczywiście rafinowanego cukru, swój słodki smak zawdzięczają suszonym owocom
HealthyCreationsQuinoa czyli komosa ryżowa to bezglutenowe ziarno pochodzące z Ameryki Południowej. Gotuje się bardzo szybko i jest łatwo strawna dlatego coraz więcej osób po nią sięga. Mus owocowy z kiwi i banana z komosą ryżową Z komosy ryżowej przygotowywałam już pierogi , na które przepis znajdziecie na blogu. Gotowałam ją wtedy i wykorzystałam jako jeden ze składników nadzienia do ciasta pierogowego
mecooksjest smaczna, jest kopalnią składników odżywczych. Jest źródłem dobrze przyswajalnego białka roślinnego, potasu, kwasu foliowego i błonnika. Nie zawiera za to glutenu, będzie więc odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej. Dajcie znać w jakiej formie Wy lubicie przygotowywać soczewicę! :) KOKOSOWA SOCZEWICA Z WARZYWAMI Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników wyszły 2 duże porcje 60 g czerwonej soczewicy
HealthyCreationscebuli. Cebulowe bhaji z sosem śliwkowym Natkę pietruszki zastąpić można świeżą kolendrą. Jeśli nie chcecie używać mąki pszennej sięgnijcie po mąkę z ciecierzycy. W ten prosty sposób uzyskacie bezglutenowe bhaji. Lubisz dania z cebulą? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Bułeczki drożdżowe z fetą i cebulą . The post Cebulowe bhaji z sosem śliwkowym appeared first on MeCooks
mecooksTruskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkoKasza to nic innego jak jadalne nasiona zbóż lub zbóż rzekomych. Wyróżnić możemy te, które mają w sobie gluten jak i te bezglutenowe. Pieczarki nadziewane kaszą U siebie w domu najczęściej sięgam po kaszę gryczaną. Podaję ją jako dodatek do mięsnych dań obiadowych głównie. Znacznie rzadziej przygotowywuję dania z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Kaszę jaglaną używam głównie do gołąbków i oczywiście
mecooksSałatka gyros to już chyba klasyk. Jedna z najbardziej popularnych i lubianych przekąsek tego rodzaju. Smakuje wszystkim, zarówno dużym, jak i małym. Jest nie tylko pyszna
Ola la LCHFsłowami. Zarazem jest miękka, delikatna, ale jednocześnie dobrze zwarta. Po prostu musisz je spróbować. Kulki są dość spore, dlatego też odznaczają się większą wartością odżywczą. Wzbogaciłam je w surowe, bezglutenowe i ekologiczne białko roślinne marki Lifefood . Jest to wysokiej jakości białko czeskiej marki, które już od jakiegoś czasu jest dostępne także na naszym rynku. Obok wersji z młodym jęczmieniem
Zdrowie na języku :Pczarnymi oliwkami i rozmarynem (Grissini con olive nere e rosmarino) Z cyklu: Dla dzieci - Razowe krakersy z płatkami owsianymi i sezamem (Cracker integrali ai fiocchi di avena e sesamo) Bezglutenowe krakersy gryczane z ziarnami (Cracker di semi, senza glutine) Z cyklu: Domowe pieczywo - Arabskie chlebki z jogurtem, bez drożdży (Pane azzimo allo yogurt, senza lievito) Pizzette z ciasta francuskiego
La grande e la piccola cuocaTym razem polecam przepis na jajka faszerowane tuńczykiem. Mogą one zagościć na Waszych stołach nie tylko podczas świąt. To kolejna łatwa, szybka i tania przystawka sprawdzająca
Ola la LCHFpatrzymy na to, co podajemy. Jesteśmy coraz bardziej otwarci na nowości, ale i zderzamy się z wyzwaniami naszych czasów (coraz częściej na imprezie pojawia się ktoś na diecie dąbrowskiej, bezglutenowej czy po prostu wśród gości będzie weganin czy alergik). Nie mam nic przeciwko tradycyjnym przystawkom, ale jeśli chcielibyście doposażyć swój imprezowy stół w coś nowego i zdrowego, to mam garść
Poezja smakuostrej papryki lub czosnek granulowany. Podczas pieczenia chipsów w piekarniku trzeba być dosyć czujnym, aby ich nie spalić. Jest to także fajna przekąska dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej, wegańskiej, wegetariańskiej i wielu innych. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji spróbować chipsów z jarmużu – gorąco polecam. Składniki 100 g jarmużu 2 łyżki oliwy z oliwek Ulubione przyprawy np. 1 łyżeczka
Programista w kuchni