zasmakuje Proste ciasto marchewkowe, bez miksera Delikatne, puszyste, mięsiste i wilgotne ciasto, do tego proste w przygotowaniu, bez wysiłku, polecam każdemu! SKŁADNIKI: 260 g mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej 320 g marchewki startej na dużych oczkach 4 większe jajka, u mnie rozm. L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej większa szczypta cynamonu opakowanie cukru z wanilią
Zasmakuj Kuchnicałość zmiksuj na gładką masę. Można podawać z lodem i listkiem mięty. Śniadaniowy koktajl a’la owsianka Przygotuj: świeże lub mrożone truskawki – ok. 1,5 szklanki, pół szklanki bezglutenowych płatków owsianych błyskawicznych, banana, jogurt i mleko – po 200 ml, dowolny słodzik. Najpierw przygotuj płatki owsiane – zalej je wrzątkiem i pozostaw do napęcznienia oraz wystygnięcia. Następnie wrzuć je do blendera
Okiem Blondynki by McBlondikokosowego z puszki. Świetnie komponowała się z "kisielem z marakui", do której przygotowania użyłam tapioki. Co to jest tapioka? Tapioka to kasza z manioku, egzotycznej rośliny. Tapioka jest lekkostrawna, bezglutenowa, nie uczula. Tapioka ma szereg wartości odżywczych. Bogata jest w skrobię oporną, witaminy B1, B2, C i PP, a także związki wapnia. Właściwości tapioki: Tapioka ma właściwości żelujące i zagęszczające
MamaOskarkamięsa (u mnie z szynki wieprzowej, ale może być dowolne, cielęce i drobiowe również) - 1 jajko - 1-1,5 łyżki bułki tartej (u mnie orkiszowa, ale można użyć też bezglutenową) - świeżo mielony pieprz - ok.1/3 łyżeczki soli (u mnie himalajska, zwykłej mniej) - tłuszcz do smażenia (u mnie bezzapachowy olej kokosowy+masło klarowane) + kilka łyżek bułki tartej do obtoczenia mięsa Dodatkowo
Smaczne Zdroweużyłam maślanki truskawkowej a gęstości nadaje banan. Zamiast tradycyjnej białej mąki użyłam mieszanki mąki ryżowej i jaglanej. Jeśli chodzi o smak, to nikt się nie połapał, że to wersja bezglutenowa. Zatem zapraszam do testowania przepisu. Składniki : 1 dojrzały banan ok. 100 g pół szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki jaglanej 2 jajka średnie lub jedno duże
vaniliowoczekoladowaGenialnie prosty i smaczny przepis na bezglutenowe pancakes. Takie placuszki polecają się dla małych i dużych, co kto woli. Z przepisu wychodzi sporo placuszków w zależności od wielkości porcji jaką nałożycie na patelnię. W tym przepisie możemy modyfikować mąki np.zamiast całej szklanki mąki ryżowej dopełniamy mąką gryczaną a zamiast maślanki dajemy jogurt grecki. Przepis jest naprawdę świetny! Składniki: 1 szklanka
Życie zaczyna się w kuchniMagda Na zestawienie smaku rodzynek i kardamonu natrafiłam próbując bezglutenowych ciasteczek w restauracji. Były po prostu obłędne połączenie – cytrusowy aromat kardamonu idealnie pasował do słodkich, intensywnych rodzynek, nadając mu lekkości i świeżości. Tak powstało to ciasto kardamonowe z rozdrobnionymi rodzynkami namoczonymi w herbacie – ich aromat i słodycz jest tym bardziej wyczuwalna w każdym kawałku. Uzależniające, do herbaty idealne
Smaczna Stronaformie placuszków. I tak powstałe wegańskie pankejki owsiane z kawałkami czekolady. Są niezwykle mięciutkie i delikatne, wyraziście bananowe oraz oczywiście intensywnie czekoladowe! Składniki: 50 g mąki owsianej bezglutenowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały, dojrzały banan (100 g) 4 kostki czekolady kokosowej (Super Krówka) 40 ml napoju ryżowego 1/2 łyżeczki oleju dodatki: maliny, krem arachidowy słony
Zdrowie na języku :Ptapioka - skrobia ekstrahowana z manioku. Tapioka Koala jest nawodniona, nie wymaga więc użycia wody, jak zwykła mąka z manioku. Dzięki temu można z niej błyskawicznie i bezproblemowo przyrządzić proste, bezglutenowe potrawy. Sprawdziliśmy - zajmuje to dosłownie 5 minut. Newby - tej firmy miłośnikom naprawdę doskonałej herbaty przedstawiać nie trzeba. Zna ją każdy, kto ceni sobie smak bursztynowego naparu. Serwowane przede wszystkim
Kulinaria - potrawy z różnych stron światafajne na podróż, jako przekąska do pracy, czy szkoły. Hitem była nawodniona Tapioką, czyli brazylijski przysmak od Koala Poland , z której zrobiliśmy min. pyszny omlet. Tapioka to produkt bezglutenowy o właściwościach hypolaergicznych. Nie ma w niej glutenu, czy cholesterolu. Dlatego często króluje w kuchni cukrzyków i osób borykających się z celiakią, dobrze wpływa na układ pokarmowy. Na moim blogu znajdziecie
Słodkie okruszkiradością dzielimy się z Wami tym sernikiem. Składniki: - 1 kg twarogu (użyłam z wiaderka) - 10 sztuk jajek - 1 duża pełna szklanka cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego) - 2 budynie waniliowe - 1 kostka masła 250g Sposób przygotowania: Miękkie masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy żółtka. Dalej ucieramy. Po jednej łyżce do masy jajecznej dodajemy twaróg. Ucieramy przez
Pan i Pani Smith w kuchnikwasy tłuszczowe nasycone – 2,3g, węglowodany – 20,9g w tym cukry – 13,3g, białko – 1,6g, sól – 0,02g Informacje dodatkowe: bez dodatku cukru, bez konserwantów, naturalnie bezglutenowy, nie wymaga chłodzenia. Sklep: Żabka, Fresh Market Cena: ok. 4 zł Nasza opinia Wygląd: Deserki nadal zamknięte są w plastikowych tubkach z ustnikiem jednak kształt został zmieniony. Szata graficzna jest utrzymana
Candy Pandasformie liofilizowanej. Ciacho jest kleiste, wilgotne, mięciutkie. Bardzo delikatne. Można je zajadać jako po prostu ciasto, ale także owsiankę w wersji pieczonej. Składniki: 210 g płatków owsianych bezglutenowych 1/3 laski wanilii (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka Tropicana Blend (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Alkalising Blend (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Antioxidant Blend
Zdrowie na języku :Prazem dzielę się z Wami prostym przepisem na pyszne ciasto pomarańczowe bez mąki, które zadowoli wegetarian i miłośników produktów bezglutenowych. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 55 min. Porcja dla 4-6 osób Składniki: ● 1 duża pomarańcza bio ● 125 g mielonych migdałów ● 3 jajka ● 125 g drobnego cukru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia bio ● cukier puder
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska