Bezglutenowy sernik na spodzie z migdałów. Także mogą go jeść osoby na diecie. Jest on mocno owocowy. Wszystkie kulki i polewa w serniku zrobione z musu z owoców. Pachnie latem, owocami, jest bajecznie aksamitny, kremowy dzięki twarogowi z dodatkiem włoskiego mascarpone. Przekonałam się że dobry sernik na zimno musi być zrobiony z dobrego sera
wesoła kuchniaRoladki z szynki z serkiem i orzechami to przepis, który poznałam dzięki mojej koleżance Kasi M. na jednej imprezce. Idealne śniadanie czy kolacja chociażby na panujące
Ola la LCHFCiekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek z bułki, szczególnie dla osób, które muszą unikać glutenu... Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Są świetną alternatywą dla pieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania
Kuchnia MagdaLenyCiekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek z bułki, szczególnie dla osób, które muszą unikać glutenu... Gofry wykonane są z mąki ryżowej i mleka ryżowego - wychodzą chrupiące i złociste. Są świetną alternatywą dla pieczywa i idealnie sprawdzą się do przygotowania
Kuchnia MagdaLenydostajemy i sprawnie zapiekamy. Zawsze się sprawdza. Zapraszam po przepis! Kokosowe crumble z truskawkami - przepis: 200 g mąki pszennej 100 g mąki kokosowej (w wersji bezglutenowej można użyć tylko kokosową) 100 g wiórków kokosowych 300 g zimnego masła 200 g cukru trzcinowego lub kokosowego 1 łyżeczka cukru waniliowego 500 g truskawek
Kuchnia Łukaszacukru i słodzików! Co zrobić? Kombinować. Na szczęście potrzeba matka wynalazku i udało się stworzyć pyszne białkowo – tłuszczowe paleo Read More Artykuł Paleo placuszki migdałowe z truskawkami (wegańskie, bezglutenowe, keto, bez mąki, bez cukru) pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonsię. Po więcej słodkich śniadaniowych inspiracji zapraszam tutaj: Omlet bananowy Pieczony omlet z owocami Placki kokosowo-bananowe Słodki omlet z czerwonej fasoli Pieczona owsianka z owocami Pełnoziarniste gofry bananowe BEZGLUTENOWE PLACKI BANANOWE BEZ CUKRU Czas przygotowania 20-30 min Z podanych składników wyszły 3 spore placki 40 g mąki ryżowej 10 g mąki owsianej Banan Jajko Woda Pół łyżeczki proszku
HealthyCreationsSezon truskawkowy w pełni, więc korzystamy a że ja wolę wytrawne posiłki niż desery, to owoce albo zjadam po prostu same albo dorzucam do różnego rodzaju
Ola la LCHFkurzył, sporadycznie służąc do odmrażania kromek chleba żytniego. Tym bardziej teraz, kiedy Read More Artykuł Tosty z batatów z awokado i szparagami z jajkiem w koszulce – keto tosty bezglutenowe, paleo pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonwiecznym niedoczasie a jednak chcą zjeść coś zdrowego i sycącego. PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPARAGAMI Składniki na makaron ze szparagami (4 porcje): 500g makaronu – u mnie bezglutenowe penne 1 pęczek szparagów zielonych 3-4 łyżki (ok 60g) pesto z bazylii 3 łyżki startego sera twardego typu parmezan 5 łyżek oliwy sól pieprz 1 ząbek czosnku 4 łyżki pestek dyni
Dorota Smakujeoleju kokosowego Radix-Bis 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki wiórek koksowych Radix-Bis 1/2 szklanki pasty kokosowej Radix-Bis 3 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki kardamonu szczypta soli Wykonanie: Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem. Olej kokosowy miksujemy razem z pastą kokosową, a następnie dodajemy po jednym
Kuchnia MagdaLenyoleju kokosowego Radix-Bis 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki wiórek koksowych Radix-Bis 1/2 szklanki pasty kokosowej Radix-Bis 3 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki kardamonu szczypta soli Wykonanie: Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem. Olej kokosowy miksujemy razem z pastą kokosową, a następnie dodajemy po jednym
Kuchnia MagdaLeny