Uwaga, uwaga Jeśli właśnie dziś przeszliście na dietę i stracie się ograniczać słodycze to niestety nie jest przepis dla Was (ale nie smućcie się, polecam Wam Bezglutenową tartę z solonym karmelem , która na pewno zaspokoi ochotę na słodycze :)) Jeśli jednak cukier Ci nie straszny to mam dla Ciebie fajny przepis na ciasto imieninowe 2 T o propozycja dla osób, które
365 dni dookoła kuchnizupełnie inny od tradycyjnego bochenka chleba, ale to właśnie działa na jego korzyść. Bogactwo błonnika i witamin z grupy B. Wegański, a jeśli użyjesz odpowiednich płatków- może być także bezglutenowy. Zrobisz go w kilka minut, choć ze zjedzeniem poczekać najlepiej cały dzień. Co jeszcze można o nim powiedzieć? Że jest bardzo syty i smakuje wyjątkowo w każdym zestawieniu- słodkim
Kuchnia w czekoladziesmakuje wyśmienicie i bogactwo okruszków nikomu nie przeszkadza, a nawet dodaje temu deserowi uroku. Polecam! Składniki na formę o średnicy 33 x 21 cm: 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych zmielonych na mąkę, 1 szklanka mąki kokosowej, 1 łyżeczka sody, 80 ml oleju kokosowego, 60 ml wody, 1 łyżka octu jabłkowego, 1/3 szklanki cukru kokosowego, 2 szklanki czereśni (można dać więcej
Jeść, by żyć w zdrowiubyć letnie) i mieszamy z miodem i drożdżami. Pozostawiamy zaczyn do wyrośnięcia. Mąkę wyrośnie przesiewamy z solą i erytrolem. Ja użyłam mąki orkiszowej. Odradzam mąki z pełnego przemiału i bezglutenowe, ponieważ ciasto nie będzie tak puszyste. Z pszennej wyrośnie bardziej niż z orkiszowej. Do mąki dodajemy zaczyn, esencję i masło, wyrabiamy ciasto. Formujemy kulkę, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym
KucharzycaDziś zapraszamy na łatwą do zrobienia naszą wariację risotta :) Będzie to pyszne i kremowe risotto z fasolką szparagową i zielonym groszkiem :) Składniki na risotto: – 150
Kuchenne Wariacjenatomiast masa serowa zawiera jedynie 2 łyżki ksylitolu. Ostatecznie możecie zastąpić go cukrem. Fasola w smaku jest niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie ma mąki, więc jest także bezglutenowe i zawiera sporą ilość białka. Dodatkowo na wierzch dałam sezonowe owoce dla przełamania smaku. U mnie są to truskawki, możecie użyć także malin, wiśni czy borówek, ewentualnie je całkowicie pominąć
Fabryka pomysłówWitajcie, jest weekend musi być ciacho! Dzisiaj przygotowałam bezglutenową roladę o smaku Snikersa - bez dodatku białego cukru oraz mleka. Ciasto ma wyraziście czekolady smak i chrupiące nadzienie. Idealnie sprawdzi się na deser dla dużych i małych. Nagrałam także film z jej przygotowaniem - link znajdziecie na końcu przepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)). Wartości odżywcze
Health-Fit-Lifejeszcze bardziej. Dziwne. Ale są rzeczy dziwniejsze. Na przykład zupa krem z końcówek szparag. Tak, tych zdrewniałych końców, które najczęściej lądują w śmietniku. Na dodatek w wersji wegańskiej, bezglutenowej i beztłuszczowej. Idealny w trakcie stosowania postu Dr. Dąbrowskiej. Musisz jednak wiedzieć, że aby uzyskać odpowiednio gładkie krem ze zdrewniałych końców szparag trzeba się trochę napracować. Dla mnie idealnym dodatkiem
Mango PapajaSałatka caprese , czyli pomidory, mozzarella i bazylia to jeden najpopularniejszych włoskich smakołyków. Idealna w upalne dni jako lekkie śniadanie, lunch czy kolacja. Nie tylko świetnie smakuje
Ola la LCHFgorąco polecamy! Ciasto nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Składniki na tartę o średnicy 26 cm*: Ciasto: 3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej**, 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych**, 1/2 szklanki wiórek lub płatków kokosowych**, 1 płaska łyżeczka sody, 4 -5 łyżek cukru kokosowego, brzozowego lub trzcinowego nierafinowanego, 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub rzepakowego, 1/3 szklanki wody, 1 łyżka
Jeść, by żyć w zdrowiusmaku warzywa kompletnie nie czuć. Jest lekko wilgotne, ale zarazem puszyste i mięciutkie. Świetnie komponuje się z czekoladowymi smakami. Jest w 100% wegańskie ! A używając płatków owsianych bezglutenowych może być też pozbawione glutenu . Smakowało dosłownie wszystkim i proszono o dokładkę, także możecie się domyślać, że ciasto zniknęło w kilka chwil. Składniki: 200 g płatków owsianych 50 g cukru
Zdrowie na języku :Pwykładamy masę serową i na koniec posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 40 minut 180 stopni. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Zapraszam również po przepis na przepysznego KOPCA KRETA w wersji bezglutenowej LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuDlatego jeśli nie wyobrażacie sobie meczu bez chipsów to wypróbujcie ten przepis 7 najlepszych przekąsek na Mundial 1. Owsiane kąski 2. Ziarniste krakersy 3. Orkiszowe paluszki z ziołami 4. Bezglutenowe krakersy 5. Chipsy ziemniaczane 6. Pełnoziarniste krakersy serowe 7. Taralli z kolendrą SONY DSC Artykuł 7 najlepszych przekąsek na Mundial pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniJeżeli lubicie dania na styl tajski to nasze danie Wam posmakuje :) Zapraszamy Was na pyszne i łatwe w przygotowaniu fasolowe curry z młodą kapustą :) Składniki na
Kuchenne WariacjeZapraszam na odchudzoną i bezglutenową babkę ziemniaczaną. Z dodatkiem kiełbasy myśliwskiej od Duda smakuje wprost wybornie. Polecam Składniki: 1 kg ziemniaków 100 g kiełbasy myśliwskiej Duda 1 cebula 1 jajko 2 łyżki mąki ryżowej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu i czosnku suszonego keksówka 10x24cm Przygotowanie: Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę
słodkie i nie tylko historie kulinarne