dobrym składem). Moja dzisiejsza propozycja to domowe Markizy z kremem czekoladowym. Są wegańskie (jeśli nie dodamy miodu a zamiast zwykłego mleka damy roślinne), bez glutenu (jeśli użyjemy mąki z bezglutenowych płatków owsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a smakują wyśmienicie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 247 kcal
Health-Fit-Lifepaczka chipsów. Kolejną sprawą jest żywność jaka jest nam oferowana. I tu znów widzę dwa bieguny. Z jednej strony w sklepach jak grzyby po deszczu wyrastają półki dedykowane zdrowym, bezglutenowym, bezcukrowym, bio produktom. Kiedy jednak spojrzymy na resztę półek, połowę (jeśli nie większość) ze znajdujących się na nich produktów ciężko tak naprawdę nazwać prawdziwym jedzeniem. To sztucznie stworzone produkty, podrasowane
HealthyCreationstymi składnikami odżywczymi? Krem do tarty zrobiony jest na bazie kaszy jaglanej. A jak pewnie już nie raz słyszeliście, jest ona jedną z najbardziej wartościowych kasz. Lekkostrawna, bezglutenowa, korzystnie wpływa na naszą odporność, szczególnie w obecnym okresie, kiedy pogoda funduje nam takie huśtawki temperaturowe. W kremie ukryte są też suszone daktyle. Wiedzieliście, że mają działanie antydepresyjne oraz są doskonałym antyoksydantem
HealthyCreationsmnie owoce + masło orzechowe bez cukrów i oleju palmowego. Totalnie fit, totalnie smacznie ! PRZEPIS białka jaja 4 szt. szczypta soli mąka ryżowa lub jaglana (bezglutenowe) 50 g. erytrol lub inny słodzik 2 łyżeczki kakao gorzkie prawdziwe 2 łyżeczki olej kokosowy do wysmarowania patelni Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać
Kuchnia PaulettesJak obiecałam w marcu w czwartki lub piątki serwuję Wam bezmięsne dania Zatem kolejny przepis dla amatorów ryb – tatar z łososia. Świetny i szybki sposób
Ola la LCHFbiszkoptowe musimy pamiętać o jednej ważnej rzeczy, wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej w przeciwnym razie łączenie produktów o różnych temperaturach nierównomiernie się upieką. Rodzaje biszkoptów Ciasto biszkoptowe bezglutenowe – zamiast maki pszennej, na którą uczuleni są osoby borykające się z nietolerancją na gluten wykorzystaj mąkę ryżową, gryczaną, migdałową, Biszkopty można wykonać na „ciepło” – ciasto składa się z jaj, cukru
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwaga, mój patent! użyj noża do krojenia pieczywa, czyli tego z ząbkami, wtedy nic się nie będzie kruszyło i nie będziesz mnie przeklinać Smacznego! Artykuł Bezglutenowe batoniki musli pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfsłodkości? A znasz trufle czekoladowe? Dziś na blogu trufle z białej czekolady z niespodzianką w środku. Uwielbiam domowe... The post Trufle Czekoladowe z Niespodzianką appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comTruskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch Sernik gotowany Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis
mojewypiekiinietylkożurawin garść daktyli Bio Planet garść suszonych ekologicznych niesiarkowanych moreli Bio Planet płatki migdałów do dekoracji Wszystkie bakalie posiekaj. Ciasto kruche: 300 gram mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa) 180 gram oleju kokosowego z lodówki/masła zimnego 1 łyżka nasion babki jajowatej 3-4 łyżki sproszkowanych daktyli 3 żółtka lub 2 łyżki lodowatej wody Mąkę
AZgotuj!Miękkie, pulchniutkie, słodziutkie. Jabłko, czekolada i cynamon to kolejny świetny miks, który będę pewnie wykorzystywać w przyszłych słodkich przepisach. Składniki (1 porcja - 9 placuszków): 60 g płatków owsianych bezglutenowych z jabłkiem i cynamonem (Amisa - Eko Hurtownia) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 60 ml napoju kokosowego chai (Rebel Kitchen - Eko Hurtownia) 1 płaska łyżka cukru kokosowego 3 kostki surowej
Zdrowie na języku :Pskładników już chyba nie mogłam dodać A do tego ananas, który wprowadza soczystość, podpieczone orzechy makadamia dodają chrupkości, a chrupanie jak wiadomo poprawia nastrój ;p Jest to oczywiście ciasto bezglutenowe, lekko słodkie, zawiera w sobie sporo zdrowych produktów, więc nawet jeśli nie skończycie na jednym kawałku (a gwarantuję, że nie można skończyć na jednym ) to nic się nie stanie
Eat me! Fit me!Cieciorka może zastępować mięso gdyż bogata jest w białko o odpowiednim składzie aminokwasowym, ponadto zawiera fosfor, witaminy z grupy B, żelazo czy błonnik pokarmowy. Z ciecierzycy wyrabia się również bezglutenową mąkę, którą można zastąpić pszenną w chorobie zapalenia tarczycy typu Hashimoto. Dlaczego należy wzbogacić nasza dietę o hummus? Wspomaga układ trawienny – hummus bogaty jest w błonnik pokarmowy, który przyczynia się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapraszam na smaczny pieczony sernik kajmakowy z delikatnie kwaskowatą pianką malinową oraz super słodką śmietanką. Sernik jest bezglutenowy oraz prosty do zrobienia. Do zrobienia pianki malinowej użyłam mrożonych malin Hortex. Polecam Składniki: spód: 100 g masła 1 szkl mąki kukurydzianej 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu masa sernikowa: 800 g twarogu sernikowego
słodkie i nie tylko historie kulinarnejest przepyszne, obłędnie czekoladowe a do tego dostarcza również protein. Lepiej być nie mogło ❤ Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe brownie -120g płatków owsianych (bezglutenowe lub zwykłe) -80g mąki kokosowej -80g roślinnej odżywki białkowej Plantforce Synergy Life smak:czekolada -2/3 szklanki kakao (zapomniałyśmy ile to waży :P) -80g oleju
Candy Pandas