Grzyby w tym roku tak obrodziły, że aż żal nie wymyślać nowych przepisów na ich wykorzystanie. Zapraszam na pyszną bezglutenową, wegetariańską tartę. Składniki: 50 gram mąki z quinoy 50 gram mąki z tapioki 30 gram mąki ryżowej 30 gram mąki kasztanowej 80 gram masła 1 jajko 4 jajka + 1 białko 100 gram żółtego sera (np. goudy) 4 nieduże
Quinoa Raz!hummus z koprem. Do trzeciej dodałam pokrojonego na mniejsze części buraka i również zmiksowałam. Po przełożeniu do miseczki polałam odrobiną oliwy i zaserwowałam z posypką orzechową. Wszystko podałam z bezglutenowymi grzankami z TEGO przepisu
Kate's Kitchengorzkiej czekolady, która rozpuszcza się w ustach. Szybkie do przygotowania i smaczne! :) Zapraszam... Składniki: 1,5 szkl mąki kukurydzianej (u mnie PAN) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie bezglutenowy 1 banan 1/2 szkl cukru 1/2 szkl oleju 1 szkl mleka garść owoców goji kawałki gorzkiej czekolady Wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać cukier, mleko, olej i zmiksować. Dodać poduszonego
Trufelkowosię do pracy, szkoły lub na wycieczkę :). To kto chętny? :) Polecam bardzo szczerze :). Solone wafle kukurydziane: Składniki: Pełnoziarnista kukurydza 51%, grys kukurydziany, sól morska 0,75% Wafle to produkt bezglutenowy, posiadają niską zawartość tłuszczu oraz węglowodanów prostych, produkowane są z najwyższej jakości kukurydzy i mają wysoką zawartość błonnika (7,2%). Mała paczka składa się z siedmiu cienkich wafli. Wafle ryżowe
Trufelkowozasmakowało (zresztą nie tylko mnie, mój mąż zachwycony, przyjaciele, rodzinka). Wysoka zawartość pomidorów - aż 232 g na 100 g produktu. Ketchup Premium nie zawiera substancji zagęszczających, substancji konserwujących, jest bezglutenowy i wegański, cukier biały zastąpiony jest cukrem z trzciny cukrowej. Poleca go również strona czytajsklad.com. W smaku jest naprawdę przepyszny. Do wyboru w wersji pikantnej i łagodnej
TrufelkowoSylwia stwierdziła, że to jedne z lepszych ciast jakie w ogóle przygotowałem. Wiem, że jej opinia może być mało obiektywna, więc zabrałem je do znajomych, którzy ze zdrowymi i bezglutenowymi deserami mają tyle wspólnego co ja z dzierganiem na drutach. Ale też byli zachwyceni i w pełni zdziwieni, że dynia ma takie możliwości. Może dlatego, że to ciasto jest naprawdę
PaleoLifegwarancja sukcesu i udanej zabawy! Każdy kibic musi mieć siłę na głośne okrzyki. By zapewnić sobie energię na cały wieczór, polecam Wam zdrowszą alternatywę standardowych przekąsek. Bezglutenowy kruchy spód, duszone warzywa, ser i szynka polane ketchupem Kotlin Łagodny, który ma o 60% mniej kalorii. Dzięki temu nie musimy już liczyć każdego skosztowanego kęsa! ☺ Składniki (na 8 mini tart): Kruchy
Mango PapajaCzekały kilka dni, aż łaskawie po nie sięgnę i uczynię z nich słodka ucztę. Umieściłam je w babeczkach, świetnych na śniadanie bądź słodką przekąskę do pracy lub szkoły. Zdrowe, bezglutenowe ciasto z rabarbarowym nadzieniem polane domową czekoladą z karobu zachwyciło mnie i stworzyło pyszne śniadanie na słodko. Jem takie rzadko, bo wolę lekkie, wytrawne śniadania. Ale po te babeczki
Jeść, by żyć w zdrowiuOLYMPUS DIGITAL CAMERA Dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, dopraw solą, zagotuj. Tuż przed podaniem dosyp posiekanym koperek. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Podawaj z makaronem, u mnie były to bezglutenowe, wegańskie kaczuszki OLYMPUS DIGITAL CAMERA Smacznego! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Włoska zupa kalafiorowa pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmasz już w domu to nie martw się. Dynia jest pyszna, zwłaszcza pieczona dynia... The post Co zrobić z dyni? Pieczona dynia z quinoa appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comNowy cykl: śniadania świata , zaczynamy od USA. Postaram się publikować coraz więcej śniadaniowych inspiracji z różnych stron świata, przerabiając je na ich zdrowsze i bezglutenowe wersje Dzisiaj zaczynamy od Stanów Zjednoczonych. Oni mają ten pierwszy posiłek dnia ogarnięty na mistrzowskim poziomie. Pierwsze co przychodzi do głowy myśląc śniadanie w Ameryce to: pancakesy , boczek z jajkiem, grillowane żeberka, a często nawet
PaleoLifedzień, a była to sobota, w którym zawzięłam się, że upiekę smaczne, słodkie i bezglutenowe racuszki jabłkowe, nic mi nie wychodziło. Poszłam do sklepu, który okazał się zamknięty bez powodu, zalałam herbatę zimną wodą, przesoliłam poranną jajecznicę i przypaliłam milion racuszków jabłkowych. Konkluzją tego dnia było stwierdzenie, że na następny dzień wybieram się do sklepu, po porządną patelnię do smażenia
CookYourselfCukinie są świetnym dodatkiem do wielu dań ale także super warzywem, które można faszerować i zapiekać. Dzisiaj proponujemy Wam cukinie faszerowane kurkami z zieloną cebulką i
Kuchenne Wariacje