Jeżeli lubicie tajskie klimaty tak jak my to zapraszamy na pyszną, lekko pikantną zupę tajską z makaronem ryżowym :) Składniki na zupę tajską: – 1 filet z
Kuchenne WariacjeWitajcie, całkiem niedawno podzieliłam się z Wami moim pomysłem na bezglutenowe gofry idealne na deser - przepis znajdziecie tutaj . Ostatnio jednak pomyślałam, że gofry świetnie się sprawdzą także na obiad czy kolację - oczywiście z innymi dodatkami. Dołożyłam do ciasta suszone pomidory oraz ser a także ulubione przyprawy i wyszło z tego bardzo smaczne danie. Można je wykorzystać jako dodatek
Health-Fit-Life500g orkisz typ700 lub 3 szklanki pszennej) - 250g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki - 3 łyżki ksylitolu (lub cukru) - 5 żółtek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy bezglutenowy ) Z powyższych składników zagnieść kruche ciasto, można energicznie ręcznie lub tak jak ja wyręczając się hakiem miksera. Mniej więcej połową ciasta wyklejamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, drugą część
Smaczne ZdroweOto pizza, której ciasto ma wiele zastosowań i poznaliście je już przy okazji keto pasztecików Powstała przez modyfikację znanej Wam już keto pizzy, gdzie odchodząc od
Ola la LCHFwłaściwie z dowolnymi bakaliami (pamiętajcie jedynie, by w sumie bakalii było ok. 8-9 łyżek). Jeśli użyjecie płatków owsianych i czekolady bez glutenu to przepis stanie się także bezglutenowy. Dla kogo: dla dzieciaków do śniadaniówki dla lubiących przyrządzać domowe słodkości dla lubiących przepisy bez pieczenia Składniki: 200g masła orzechowego 100ml oleju kokosowego 100g gorzkiej czekolady (tabliczka) 200g miodu
Mania Wypiekaniatego dania, ponieważ jest szybkie i tak naprawdę można je wykonać w wielu różnych wariantach. Spód zwykle przygotowuje właśnie z mąki z soczewicy i ciecierzycy, ponieważ z wszystkich bezglutenowych wersji, akurat ten wariant smakuje mi najlepiej. Farsz pozostaje dużą dowolnością – ja dziś wykorzystałam do niego buraki, ser pleśniowy i pomidorki, ale nie widzę problemu, żebyś Ty użyła innych, swoich
365 dni dookoła kuchniprzepis. Chrupiący chlebek z kaszy jaglanej wraz z dodatkiem dużej ilości nasion jest prosty do przygotowania i bardzo sycący. Idealny dla osób będących na diecie. Dodatkowo chrupiące pieczywo jest bezglutenowe. Składniki na 1 dużą blaszkę: 4/5 szklanki kaszy jaglanej (150 g) niepełne 2 szklanki wody (400 ml) 2 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju, np. kokosowego
UgotowaćGdyby śniadanie mogło zdefiniować dalszą część dnia, to każdy dzień rozpoczęty od zjedzenia tych placuszków byłby – podobnie jak one – wyjątkowy. Pyszne, puszyste naleśniki na wzór amerykańskich
Even Better FoodWitajcie, dzisiaj chciałabym Wam zaproponować babeczki bezglutenowe z pysznym nadzieniem z serka mascarpone - oczywiście możecie użyć innego wedle uznania. Ciasto powstało na bazie mąki kokosowej oraz masła. Babeczki są bardzo kruche, dlatego trzeba się z nimi delikatnie obchodzić:) ale wystarczy je po upieczeniu wystudzić a następnie włożyć do lodówki by zrobiły się twardsze a jednocześnie nie straciły swojej delikatności
Health-Fit-LifeTym razem coś dla tych, którzy nie potrafią żyć bez pieczywa Jako, że już jakiś czas temu zrezygnowałam z obróbki termicznej orzechów, to i nie robię
Ola la LCHFręką przepisy na przekąski, np. przekąski z ciasta francuskiego :) Zatem proszę bardzo: ciasto... The post Ciasto francuskie na słono z pieczonym łososiem i fetą appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comDzisiaj mamy dla Was pyszny obiadek a do tego szybki i łatwy w przygotowaniu – polędwiczkę z z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym :) Składniki na polędwiczkę
Kuchenne Wariacjemożecie użyć swojej ulubionej i/lub w Waszej opinii najzdrowszej. Na pewno sprawdzi się tu też mąka orkiszowa, z płaskurki lub zwykła pszenna. Możecie pokombinować i pomieszać je z mąką bezglutenową, np. gryczaną, ryżową i/lub kokosową. Śmiało, bawcie się tym przepisem. Kreujcie swoje własne wersje i dzielcie się nimi w komentarzach. Składniki na kwadratową formę o wymiarach
Jeść, by żyć w zdrowiulepszego jak idealnie krucha szarlotka. Taką własnie otrzymamy dzięki bezglutenowej mące kukurydzianej. Składniki: 2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki cukru pudru 300g masła 1 1/2 kg startych jabłek 2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki cukru Ciasto kruche należy wyrobić. Schłodzić minimum 2 godziny. Jabłka należy obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać
Słodki ZakątekIdealny pomysł dla tych, którzy lubią pić sam bulion i zostaje im mięso z gotowanego rosołu Robię kilka wariantów takiej pasty bo to co można do
Ola la LCHF