Przepis na : śniadanie
Czyli rozpieszczająca zmysły kokosowa wariacja na temat: bezglutenowe śniadanie, które da zdrową energię na cały dzień Aromatyczne, kokosowe naleśniki w towarzystwie owoców i chrupiące orzechy w miodzie plus delikatne mleczko kokosowe – czego chcieć więcej? Wykonanie CIASTO Roztrzep jajka ze szczyptą soli. Dodaj łyżkę płynnego oleju kokosowego i roztrzep ponownie. Dodaj mąkę kokosową oraz mleko lub wodę i całość wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Wlej na rozgrzaną patelnię około 2/3 chochli ciasta i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.