cukinii, które znalazły się w mojej zdrowej misce. Są to warzywne kotlety bez glutenu. Już od jakiegoś czasu dodaję do tego typu kotlecików mąkę migdałową, zmielone orzechy lub bezglutenowe mąki jak np. mąkę kokosową . Zawsze lubiłam warzywne kotlety. Staram się robić je na wszystkie możliwe sposoby, zmieniając składniki np. fasolę na ciecierzycę, bataty na cukinię, różne zioła itp. Warzywne kotlety
codojedzeniaWegańska, bezglutenowa sałatka z makaronem Składniki: makaron z czerwonej soczewicy świeży szpinak rukola prażony słonecznik oliwa z oliwek ocej jabłkowy sól Makaron ugotowałam, słonecznik uprażyłam (na suchej patelni). Danie szybkie, smaczne i zdrowe
nietadietajednak postanowiłam go zrealizować. W czeluściach szafki kuchennej znalazłam składnik, który i dealnie wpasował się do wykonania tego przepisu czyli cieciorkę. Dodałam kilka przypraw i tak p owstały beztłuszczowe, bezglutenowe i wegańskie parówki. Od razu wykorzystałam je do zrobienia hot-doga. Uwierzcie, że smakował nawet lepiej niż te które zdarzało mi się jeść w dzieciństwie. Wartości odżywcze
Health-Fit-Lifemnie łudząco przypomina klasyczny majonez z dodatkiem jajek. Jest pyszny i już! Dla tych co mogą jaja polecam do ozdabiania np. wielkanocnych jaj. Majonez na kanapki, wegański, bez jajek, bezglutenowy, podawajcie go jak chcecie, jest oryginalny w smaku, pyszny! Do mojego majonezu z fasoli wykorzystałam fasolę białą aksamitną JAMAR , idealnie spełniła swoje zadania i gra główną rolę w moim majonezie
Zasmakuj Kuchnioraz kanapki z iście z włoskim charakterem.. Takie pyszności możesz przygotować na śniadanie, kolację lub każdą domową imprezę. A do tego zrobisz je na idealnie dobranym pieczywie bezglutenowym
AniaGotuje.plZiarno orkiszowe zawiera gluten w formie znacznie łatwiej przyswajalnej niż ten zawarty w zwykłej pszenicy i dlatego jest dobrze tolerowana przez większość osób będących na diecie bezglutenowej. Troszkę się rozpisałam, ale dobroczynne właściwości orkiszu trudno przecenić. Zachęcam więc do stosowania w swojej kuchni mąki orkiszowej solo lub w połączeniu z mąkami innych zbóż. Dzisiejsze
Gotuj Się Kto Możejedynymi tolerowanymi przez niego warzywami były ogórek kiszony i surowa marchewka ;) Kasza jaglana to najzdrowsza z kasz, ma mnóstwo świetnych właściwości prozdrowotnych, jest lekkostrawna i bezglutenowa. Obfituje w witaminy z grupy B, oraz lecytynę która wspomaga naszą pamięć. Zawiera krzemionkę dzięki czemu ma leczniczy wpływ na stawny oraz korzystnie wpływa na włosy
Gotuj Się Kto MożeNóż Ambition Pewnie zastanawiacie się co to są NANAICECREAM ? Już odpowiadam. To najzdrowsze lody świata. Lody, które mogą jeść osoby na diecie wegańskiej czy bezglutenowej. Lody idealne dla dbających o linie jak i tych co nie mogą pić laktozy. Lody bez mleka, laktozy, bez glutenu. Podstawą są 3 składniki... Banany, woda, sól... Banany, które są w składzie nadadzą odpowiedniej konsystencji
Kuchnia w oparachketchupem i kajzerką. Nastały czasy jednak kiedy słyszy się, że parówki to zło. Ja jednak kiedyś pisałam, że nie jestem za tym aby na siłę być na diecie bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej czy innej. W domu jemy to na co mamy ochotę... nawet jeżeli są to parówki. Ja użyłam do przygotowania śniadania parówek z szynki. Nafaszerowałam je następnie warzywami
Kuchnia w oparachZapraszam na smaczne, mocno orzechowe ciasto. Ciasto jest bez mąki, więc mogą je jeść osoby na diecie bezglutenowej. Zachęcam i polecam. Składniki: 4 jajka 1/2 szkl cukru pudru 300 g mąki z orzechów arachidowych 1 szkl śmietanki 36% 250 g mascarpone 1/2 szkl cukru pudru 75 g orzechów arachidowych siekanych blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnesłodzonej cukrem kokosowym. Coś pysznego, bardzo polecam, batony wychodzą niezwykle smaczne. Każdy będzie zadowolony z takiej wersji zdrowej i słodkiej przekąski. Składniki (6 sztuk): 100 g płatków owsianych bezglutenowych 60 g rodzynek 30 g pestek dyni 30 g chipsów kokosowych lub wiórków 50 g masła orzechowego 40 g syropu klonowego 30 g oleju
Zdrowie na języku :Pspis wszystkich przepisów na placuszki i racuchy, jakie są na mojej stronie. Choć nie ma tego jeszcze dużo, ale nie martwcie się, będzie ich z czasem przybywało!😉 Większość jest bezglutenowa i bez cukru no i oczywiście w zdrowym wydaniu. Korzystaliście już z któregoś przepisu? Smakowało Wam? Podzielcie się opinią! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKIEM Składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuZapraszam na smaczne, słodkie bezglutenowe racuszki. Idealne na słodkie i leniwe śniadanie np. w weekend. Zamiast mąki jaglanej możemy użyć zwykłej mąki pszennej. Polecam Składniki: 250 g ricotty 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżka cukru (można dać więcej) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 płaskie łyżki mąki jaglanej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni
słodkie i nie tylko historie kulinarnefasolę, ciecierzycę, soczewicę czy groszek i gotujcie smakowite posiłki. Ja proponuję krem z ekologicznej żółtej soczewicy od Bio Planet . Zupa wychodzi kremowa, średnio gęsta i niezwykle aromatyczna. Jest bezglutenowa, wegańska i nie powoduje przykrych dolegliwości ze strony układu pokarmowego (bóle brzucha, wzdęcia, gazy), do czego mogą przyczyniać się niestety strączki. Aby uniknąć tych przykrych konsekwencji użyłam wodorostów KOMBU . Miałam
Zdrowie na języku :Pbananowe ciasto z czekoladą i karmelem najlepiej smakuje popijane szklanką ciepłego mleczka 😍 Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe ciasto bananowe -230g mąki owsianej (bezglutenowej lub zwykłej) -140g mąki ryżowej -70g odżywki białkowej Sport Definition That's The Whey (u nas smak ciasteczkowy) -2 banany (dojrzałe, miękkie) -2 jajka -1 szkl. mleka
Candy Pandas