bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2793/3453)

Keto fudge czekoladowo-orzechowy 207

Fudge to amerykańska krówka, w skrócie zrobiona z cukru, masła i mleka. Masa następnie jest podgrzewana do temperatury ponad 100 stopni Celsjusza, a po ostygnięciu zyskuje

WegePrzepis
Rolada marchewkowa z łososiem 264

Wytrawna rolada z ciasta marchewkowego i nadzienia śmietankowo-łososiowego. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10

Mrs. Endorfina
Tort w pandki na urodziny bloga (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 384

Dacie wiarę, że blog Candy Pandas obchodzi 4 urodziny? 😍 Czas leci jak szalony a moment wymyślania nazwy naszej strony pamiętamy jakby to było wczoraj :D Skoro

Candy Pandas
Fit ciasto z truskawkami, galaretką i śmietanką kokosową 481

Ciasto z truskawkami i galaretkę w sezonie zawsze musi być. Oczywiście najlepsze i najszybsze jest to na biszkopcie. Dziś więc przepis na takie pyszne ciasto, ale

Healthy food explorer
Parówki w cieście. Pożywna przekąska nie tylko dla dzieci 257

Parówki w cieście to jedna z tych przekąsek, po które chętnie sięgają nie tylko dzieci. Zaspokoją one głód nawet po największych szaleństwach. Parówki w cieście najlepiej

Dieta bez mleka
Ciasto kruche z kremem czekoladowym 290

Jedno chce Brownie, a drugie ciasto kruche. W tym przypadku ja obstawiałam za drugą opcją Co zrobić żeby obydwoje byli zadowoleni? Postanowiłam zrobić ciasto kruche ale

Relaxtime
Zdrowe koktajle na jesień. 4 najlepsze koktajle sezonowe. 239

warzyw dodajemy jakiś płyn: wodę, mleko, sok, a koktajl zrobimy dosłownie w kilkanaście sekund. Później tylko zamieniamy nakrętkę z ostrzem miksującym na szczelną nakrętkę i możemy ruszać w drogę, bez stresu, że coś nam się wyleje w torebce. Dzisiaj miksowałam, miksowałam….. i przygotowałam dla was kilka przepisów na pyszne, zdrowe i tanie koktajle. Wy twórzcie sami koktajle, które będą(...)nerwy, rwiemy. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy 1 minutę. Rozlewamy do szklanek i podajemy od razu. Koktajl z buraka. Przepis na 1 porcję: 1 jabłko ½ surowego lub pieczonego buraka 1 marchewka 1 szklanka przegotowanej, zimnej wody Wszystkie obrane warzywa wkładamy do blendera, dolewamy wodę i miksujemy na gładką masę. Rozlewamy do szklanek i podajemy od razu. Wpis przygotowano

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z jabłkami 242

bowiem uważam go za bardzo udany. Tarcie nie brakuje niczego pod względem estetycznym jak i smakowym. No może dodałabym jeszcze rodzynki ale M ich nie cierpi więc tarta jest bez nich. W smaku mocno przypomina szarlotkę na kruchym cieście. Ale sami przyznacie, że w wersji tarty wygląda o niebo lepiej :D Trochę czasu zajęło mi ozdobienie tej tarty(...)listki i różyczki. Efekt - jak widać na zdjęciu :)) Gotową tartę posmarować obficie białkiem, które zostało po żółtkach z kruchego ciasta. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 60 minut aż tarta ładnie się zezłoci

My simple kitchen
Z cyklu: Dla dzieci - Razowe krakersy z płatkami owsianymi i sezamem (Cracker integrali ai fiocchi di avena e sesamo) 218

kiedy Emma zaczęła szko ł ę , codziennie mam dylemat, co przygotować jej na przekąskę, żeby jej brzuszek zapełnił si ę  i bez burczenia dotrwał do południa do obiadu. Wytyczne ze szkoły otrzymałam dwie , przekąska musi być lekka i zdrowa. W pudełeczku na drugie śniadanie Emma zawsze znajdzie owoce oraz krakersy, owsiane ciasteczka lub zbożowe(...)impastare, versando a filo l'acqua tiepida.  Coprite l'impasto con una pellicola e lasciatelo riposare per circa 30 minuti. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok. 2-3 mm. Wycinamy dowolne kształty krakersów, np. kwadraty, prostokąty lub romby. Krakersy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

La grande e la piccola cuoca
Drożdżowe zawijaski z ketchupem. 252

Drożdżowe zawijaski można upiec na przekąskę czy na kolację. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam zanurzać je w sosie i tak podjadać. Takie bez sosu można ze sobą zabrać na piknik czy na wycieczkę, a upieczone w ładnej formie np. wianuszka będą się ładnie prezentowały, można wtedy odrywać sobie po takim zawijasku. Zapraszam:) Do przygotowania roladek(...)Następnie za pomocą pędzelka smarujemy ketchupem i oprószamy ziołami prowansalskimi, przekrawamy wzdłuż na dwa prostokąty i każdy rolujemy jak roladę, a następnie kroimy w plastry. 4. Pieczenie: Plasterki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, można z nich uformować wianuszki lub po prostu poukładać jedną roladkę obok drugiej. Pozostawiamy jeszcze na kilka minut w ciepłym miejscu, a następnie

Izabelawkuchni
Filety pstrąga łososiowego pieczone w panierce z cukinią i marchewką (Filetti di trota salmonata gratinati con zucchine e carote 258

SKŁADNIKI 500 g filetów z pstrąga łososiowego 30 g zielonych oliwek 4 łyżki bu ł ki tartej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku

La grande e la piccola cuoca
Omlet ze szparagami na bogato 248

Sezon na szparagi powoli dobiega końca. To już ostatnie chwile, aby przygotować smaczne danie ze szparagami w roli głównej. W omlecie za szparagami na bogato są

My Chcemy Jeść
Chleb zmieniający życie 2273

Przepis na super zdrowy chleb bez grama mąki, składający się z samych nasion, orzechów i płatków owsianych, zwany "Life Changing Bread",  stworzyła Sara Britton,  autorka wegetariańskiego bloga My New Roots,  oraz książki o tym samym tytule. Jeśli z nowym rokiem postanowiliście żyć lepiej i jeść zdrowiej, to chleb zmieniający życie jest idealną propozycją na włączenie(...)razem zawartość obu naczyń, aż składniki się połączą. Powstałą masę przekładamy do wysmarowanej masłem keksówki, wyrównujemy powierzchnię i odstawiamy na przynajmniej 2 godziny w temperaturze pokojowej (max 24 godziny). Pieczemy w temperaturze 175-180 st. C przez 20 minut, następnie chleb wyjmujemy z formy i pieczemy na blaszce jeszcze 40 minut. Upieczony bochenek studzimy na kratce. Kroimy po całkowitym wystudzeniu

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z marcepanem 192

Sernik, serniczek… to coś, co lubimy najbardziej. A mnie wcale nie skończyły się pomysły na jego nowe smaki więc jeszcze nie raz

To co kocham
Rogaliki trzyskładnikowe 220

Naszła mnie ochota na coś słodkiego - ale nie za bardzo słodkiego i obowiązkowo szybkiego w przygotowaniu. No i przypomniałam sobie przepis na błyskawiczne wręcz rogaliki :-) trochę

Czary - gary w kuchni
Pizza z sosem serowym i suszonymi pomidorami 199

Przepis na ciasto mam zawsze taki sam i zawsze wychodzi przepyszne :) bez względu czy zrobimy cienkie czy trochę grubsze zawsze będzie chrupiące a nie jak w niektórych pizzeriach jak naleśnik :) nawet spora ilość składników na wierzchu nie spowoduje ,że ciasto sflaczeje i wszystko spadnie na talerz , Polecam(...)dzielimy na dwie części ,wałkujemy pierwszy kawałek na prostokąt ok 40 x 35 cm  (wychodzi cienkie ciasto typu włoskiej pizzy )  smarujemy odrobiną oleju ,przykładamy papier do pieczenia i odwracamy "deskę" ja mam taką silikonową więc bardzo prosto to zrobić ,smarujemy spód ciasta olejem bo wtedy ciasto jest jeszcze bardziej chrupiące ,pamiętajmy że jest to zaledwie kilka kropel

Wypieki Rene
Kokosanki 221

często i z przyjemnością, w lodówce i zamrażarce tonami zalegają nam białka. Coś zatem wypadałoby z nimi zrobić, podpowiada nam zmysł ekonomiczny. Ja mam kilka propozycji, przede wszystkim bezy, ale że nie wszyscy mogą je lubić, w zanadrzu mam też pieguska, podstawę do Cycków Murzynki, który to wypiek kiedyś na pewno zaprezentuję na blogu. Problem z ostatnią propozycją polega tylko(...)masa ładnie się klei i możemy spokojnie przekładać po łyżce na nasmarowaną tłuszczem blachę. Z tej ilości składników powinna wyjść jedna pełna blacha. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec w nim kokosanki przez ok 15-20 minut, w zależności od mocy piekarnika. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tradycyjny Apple Pie z ogromną ilością jabłek, cynamonu i karmelu/Tarta z jabłkami 182

masło i ucieramy. Następnie wlewamy wodę. Formujemy kulę i lokujemy w lodówce na czas dalszych przygotowań. Składniki na nadzienie: - 1 kilogram obranych jabłek, jakieś 8 dużych sztuk (waga już bez gniazd i skórek) - sok z połowy cytryny - 3 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka ziela angielskiego - 1 łyżeczka goździków Przygotowanie nadzienia: Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych(...)ciastem na folii aluminiowej. Bierzemy karmel i zalewamy nim całość. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 35-45 minut. Voila! Życzę Wam smacznego, ale wierzcie mi - to nietrudne przy takim Apple

Życie zamknięte w smaku
Przyjemność i Brandy Snaps 291

blachy, gdy jedna porcja się piecze możemy zwijać pierwsze rurki i przygotować masę na kolejną partię do pieczenia. Upieczone placki można także zawijać wokół większych metalowych foremek do pieczenia rurek z kremem. Uzyskacie w ten sposób większe różki, które mogą zastąpić rożki na lody.  W celu uzyskania Brandy Baskets, czyli koszyczków, procedura jest taka sama. Jednak(...)jedna po drugiej - uzależniają, i to bardzo:) Ważne by nadziewać je na krótko przed podaniem, w przeciwnym razie przesiąkną kremem i nie będą już tak rozkosznie chrupkie.  Rurki bez nadzienia mogą też służyć jako ozdoba do deserów lodowych. Jeśli po wyjęciu z piekarnika wystudzicie placki i nie będziecie ich zwijać, powstaną urocze chrupiące witrażyki - talarki, którymi można ozdobić

KUCHARNIA
Tarta cebulowa inaczej 273

Za oknami szaro i pada… nic właściwie nie wskazuje, że Święta już za 3 tygodnie… ale zanim zacznie się bożonarodzeniowy szał przepisów chciałam jeszcze

UgotujmyTo.pl
Bulion z makaronem naleśnikowo-bazyliowy 260

startego parmezanu Przygotowanie: Krok 1 Zaczynamy od naleśników: Posiekaj drobno bazylię, liście i łodygi. Wrzuć do miski z mąkę i parmezanem, dodaj szczyptę soli i pieprzu oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wbij jajko. Wlej do miski mleko i wodę gazowaną. Starannie wszystko wymieszaj (najlepiej rózgą) żeby nie było grudek. Masa powinna być rzadka (może przypominać w konsystencji śmietanę(...)garnka, dodaj suszony estragon, skórkę z limonki i dobrze podgrzej pod przykryciem. Krok 4 Krojenie makaronu. Połóż dwa naleśniki jeden na drugi i zwiń w ciasny rulon (jak dywan, bez wolnej powierzchni w środku). Zwinięte naleśniki pokrój w cienkie krążki i ułóż na dnie talerza. Gdy zalejesz je gorącym rosołem nasze makarony pięknie się rozwiną. Posyp bulion siekaną zieleniną

Niedzielny kucharz
Choinka z ciasta drożdżowego i test robota planetarnego SilverCrest 297

poziomowe ustawianie prędkości z dodatkową funkcją pulsacyjną – planetarny system mieszania – miesza i uciera ciasto szybciej i dokładniej niż zwykły mikser – bardzo duża moc – bez problemu wyrobi ciasto najoporniejsze ciasto – 3 lata gwarancji – świetna cena Minusy: Brak Sprzęt z Lidla jest bardzo dobry. Śmiało mogę Wam polecić markę SilverCrest. Używam jej od lat. Według(...)białkiem. Zwiń ciasto wzdłuż dłuższego boku kończąc na miejscu posmarowanym białkiem. Roladę pokrój ostrym nożem na około 3 – 4 cm kawałki. Bułeczki ułóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja ułożyłam choinkę, jednak można ułożyć dowolny kształt. Ważne by zostawić odstępy, ponieważ ciasto wyrośnie. Ostaw na około 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzej

Moja pasja smaku
Ryba inspirowana orientem 232

się również w miarę pojawiania się tego typu akcji wrzucać na bieżąco informacje, co warto, a czego nie warto kupować.  A teraz czas na rybkę :) SKŁADNIKI 2 filety bez skóry z pangi pół papryki zielonej pół papryki czerwonej cukinia mała cebula marchew duża papryczka chilli lub peperoni grzyby mung - opcjonalnie sos sojowy ciemny - łyżka sok z połowy pomarańczy(...)marynaty, układamy na tacce do grillowania i wkąłdamy do piekarnika na drugą półkę od góry. Ważne, aby pod kratkę włożyć blaszkę, ponieważ z ryby może ściekać marynata. Pieczemy przez 5 min z jednej i drugiej strony. Po tym czasie włączamy funkcję grilla na 2 min. Aby stała się chrupiąca od zewnątrz. Na tym etapie nie zostawiamy ryby "samej

Kuchnia od dwojga
Tarta z porzeczkami i truskawkami 219

się od świeżych warzyw i pysznych, soczystych owoców. Niestety okres na poszczególne gatunki jest tak krótki, że często mija niezauważalnie. Kiedy na straganach pojawiły się czarne i czerwone porzeczki, bez wahania je kupiłam. Nie zastanawiałam się nawet co z nimi zrobię. Po prostu kupiłam po sporej garści, przyniosłam do domu i wtedy się zaczęło :) Co ja z nimi zrobię(...)tartę. Zaczęłam więc przeglądać przepisy na tarty z porzeczkami, ale nie znalazłam nic, co by mi przypadło do gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło

Moja Delicja
Rogale Marcińskie 198

łyżki cukru pudru szczypta soli 10 gram miękkiego masła do ciasta dodatkowo: 200 gram miękkiego masła Nadzienie z białego maku: 250 gram białego maku 100 gram migdałów bez skórki 100 gram orzechów włoskich 100 gram marcepanu 100 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej 1/2 szklanki cukru trzcinowego Dodatkowo: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody posiekane orzechy włoskie do posypania(...)margines 0,5 cm od brzegów i zwijam od podstawy trójkąta do wierzchołka. Przygotowane rogale układam na blaszce i odstawiam do wyrośnięcia na 30-45 minut. Po tym czasie piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Studzę na kratce. Cukier puder mieszam z wodą i polewam nim rogale, od razu dekoruję posiekanymi orzechami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ 284

silikonowej szpatułki, ale nie mikserem ! Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Można odrysować koło ołówkiem i umieścić na dnie lub tak jak ja, przycisnąć obręczą kawałek papieru, po czym obciąć wystające rogi. Boków obręczy niczym nie smarujemy ! Przekładam masę do tortownicy, wygładzam wierzch i wkładam do piekarnika, piekę około 35-45 minut, do tzw. "suchego patyczka" (po wkłuciu(...)środek ciasta wykałaczki, ta nie powinna być oblepiona masą). Po upieczeniu studzę przez dziesięć minut w piecu, następnie na kratce, po wyjęciu już  z metalowej formy. Zimny biszkopt przekrawam na 3-4 części. KREM MAŚLANY: 2 kostki masła dobrej jakości 4 jajka 1,5 szklanki drobnego cukru sok z 1/2 cytryny     Masło wyjmuję z lodówki przynajmniej

W kuchni Karmel-itki
Domowa Pizza Wiejska 492

postaci ogórka konserwowego oraz cebuli, które również znajdziemy na tej wiejskiej wersji domowej pizzy. Pizza "Wiejska" przypadnie do gustu szczególnie panom, którzy w zdecydowanej większości nie wyobrażają sobie pizzy bez mięsnych dodatków.   Najlepsza Domowa Pizza - (ok. 3 dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka(...)pociętą w piórka. Wszystko posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą (jeżeli chcemy, aby składniki były lepiej widoczne na pizzy możemy najpierw wyłożyć ser, a dopiero na niego składniki). Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Gotową pizzę podajemy z ketchupem i ulubionymi sosami, np. czosnkowym.   Moje posty

Słodka Strona
Makowiec na kruchym spodzie, z dżemem z czerwonej porzeczki i kruszonką z dedykacją dla Ewy i Kasi 280

profil.  Kasia urodziła się z porażeniem mózgowym, ale oprócz tego ma masę innych dolegliwości, które czynią jej życie niezwykle trudnym i wręcz niemożliwym bez pomocy innych osób. Mama Kasi, Ewa, to niezwykle dzielna kobieta. Całe swoje życie podporządkowała pod potrzeby dzieci - bo Kasia ma młodszego brata, bardzo fajnego faceta :) Kiedy pierwszy(...)końcu sprzątać kuchnię, w której wszędzie pełno drobnych ziarenek. No cóż...przyznałam się do lenistwa własnie. Znalazłam jednak sposób, żeby częściej piec makowiec, ale nie wyzywać przy sprzątaniu ;) Sposób prosty: suchy mielony mak. Nie żadna masa makowa z puszki, lecz zwyczajny mak zmielony wcześniej. Taki mak można kupić w sklepach, z tego

Codzienna kuchnia niecodzienna