bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2800/3453)

Chleb z owsianki 154

Chleb z owsianki idealny na śniadanie i nie tylko Chleb z owsianki, idealny na śniadanie i nie tylko, który robi się w pięć minut 💪😉.  Owsianka

RafalCook
Grøn Balance – ekologiczne kosmetyki i środki higieny 175

O produktach od Grøn Balance pisałam Wam już nie jeden raz przy okazji pysznych przepisów na ciasta czy obiad. Jednak oferta Grøn Balance , to nie tylko

Słodkie okruszki
Migdałowe, bezglutenowe półksiężyce 170

Zbliżają się Święta, a co za tym idzie pora na świąteczna ciasteczka Dziś zapraszam Was na migdałowe, bezglutenowe półksiężyce To jedne z moich ulubionych – idealnie

365 dni dookoła kuchni
Ciasto sezamowe z komosy ryżowej i proteinami ryżowymi (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 199

Był już tofurnik, jagielnik i ryżownik.... przyszedł czas na... komosownik? 😃 W każdym bądź razie jest to ciasto z komosy ryżowej z sezamowym pazurem, ponieważ quinoa 

Candy Pandas
Brownie z owocami? Czemu nie! 268

B rownie – niepozorne ciasto o wybitnie czekoladowym smaku. Amerykański odpowiednik naszego murzynka, to dzieło kulinarnego przypadku. Nie przypadkiem jednak, brownie do dziś cieszy się uwielbieniem miłośników

Okiem Blondynki by McBlondi
Burgery (kotlety) z kaszy jaglanej i buraka 466

Staram się, aby moje posiłki były dość różnorodne, dlatego w mojej kuchni pojawiają się dania zarówno mięsne jak i wegetariańskie. W tej drugiej kategorii szczególnie lubię

Fabryka pomysłów
Euro 2016: pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku 213

Dziś kolejny mecz Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Na stadionie w Lionie mecz o wszystko zagra Rumunia i Albania. Proponuję lekkie i smaczne danie, które pochodzi

My Chcemy Jeść
Ciasteczka z mandarynkami 203

Pogoda - bynajmniej - świątecznie nie nastraja. Ciągle powyżej pięciu stopni; czasem słońce, czasem deszcz i wiatr, ale wszystko takie jakieś... Wczesnojesienne, żeby nie powiedzieć - wiosenne. A tu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szparagi zapiekane z serem 251

Szparagi to jedne z najstarszych warzyw na świecie. Mają już pond 4500 tys. lat. Uprawiali je starożytni Grecy, Rzymianie i Egipcjanie. W XV wieku trafiły do

My Chcemy Jeść
ANZAC BISCUITS 196

" Choroba nie chce odejść, ciągle kaszlę, czuję się osłabiona i mam katar. To jest baaaardzo uciążliwe. Ale ile można chorować?! Dlatego z moim ostatnim dniem w

Słodkie Przyjemności
Keto Magic Cake (Paleo, LowCarb) 219

ostatni nie solo, tylko pół na pół z masłem klarowanym … Po zapoznaniu się z listą składników można zaryzykować stwierdzenie, iż jest to kokosowe keto magic cake. Co istotne, powstało bez użycia produktów mlecznych. Naturalnie słodzone erytrytolem , co sprawia, że jest ono jednocześnie niskowęglowodanowe i wysokotłuszczowe. Czyli tak, jak keto tygryski lubią najbardziej. Keto magic cake z jogurtem i owocami(...)minuty. Następnie przesiać do miski mąkę kokosową i dobrze połączyć mikserem. Powoli dolewać mleko kokosowe. Na końcu partiami, delikatnie wmieszać ubite białka. Masę przelać do natłuszczonej blaszki i piec 50 minut w temperaturze 160 stopni (góra + dół) Wystudzić. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 208 kcal Tłuszcz: 20,3 g Węglowodany: 1,6 g Błonnik

Modern Cave Girl
Kulebiak z grzybami 262

wypełnione aromatycznymi grzybami leśnymi i dekoracją świąteczną na wierzchu. Taki kulebiak smakuje bardzo dobrze z barszczem czerwonym, można go jeść na zimno ale najlepiej smakuje na ciepło. Po ostygnięciu bez problemu można go odgrzać. Polecam serdecznie - będzie przepięknie wyglądał na świątecznym stole! Składniki: Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki 30 g drożdży świeżych 3 łyżki stopionego masła (45g) 2 jajka(...)obficie makiem. Kulebiaka posmarować rozkłóconym jajkiem i ułożyć na nim przygotowane wcześniej dekoracje. Blachy wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 o C i  do zrumienienia, dużego kulebiaka piec około 40 min. Studzić na kratce przed pokrojeniem. Przepis bierze udział w akcji z marką Ambition   Święta z dbałością.     Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 274

towarzystwie smażonych pieczarek z cebulką? :) Polecam ją na wszelkiego rodzaju imprezy, bo goście na pewno będą zachwyceni. Można ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje bez jakichkolwiek dodatków, ale oczywiście można się pokusić np. o zaserwowanie jej z sosem czosnkowym. Z podanych niżej składników wychodzi ok. 12 roladek o szerokości 2,5 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)czasu uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Kolejno zetrzeć ser żółty na tarce o małych oczkach. Dodać do masy jajeczno-majonezowej i wymieszać. Prostokątną blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Masę serową przelać na blaszkę, wyrównać. U mnie masa ta zajęła powierzchnię o wymiarach 30 cm x 36 cm. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec

Kulinarne Przeboje
Ciasto "Wiewiórka" na pigwach i "Kuchennymi drzwiami t. 1" 204

włoskie i skórkę pomarańczową. Całość dobrze wymieszać. Do pigw z bakaliami dodać mąkę, proszek do pieczenia i rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę pigwową. Piec ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Gdy ciasto lekko ostygnie wyłożyć na kratkę. Stylowa okładka książki "Kuchennymi drzwiami" Katarzyny Majgier skusiła mnie do lektury(...)tych samych ról. A co się dzieje, gdy pewnego dnia męża zabraknie? I po co jej umiejętność czytania? Jeśli zaś kobieta ma swoje zdanie, bywa w różnych miejscach bez męskiej "obstawy", wynajmuje mieszkanie, w którym przyjmuje różnych ludzi, musi się liczyć z tym, że znajdzie się na językach sąsiadów. Wyraziste postaci i wartka akcja sprawiły, że powieść mnie urzekła

Weekendy w domu i ogrodzie
Blok czekoladowy FIT 180

niedawna znałam tylko w teorii, nie robiłam, nie jadłam, ale wiedziałam, ze istnieje. A że Nowy Rok, nowe cele, postanowiłam to zmienić. Zaczęłam od pogłębienia wspomnianej wiedzy teoretycznej. Wiadomo, bez dobrego przygotowania laurów nie będzie. Przewertowałam kilka, kilkanaście, a może kilkadziesiąt przepisów? DUŻO. W większości skład nie wyglądał apetycznie. Na pierwszym miejscu dość marnej jakości margaryna, mixy śmiksy(...)mleko w proszku i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. 4) Zdjąć z ognia, dodać pokruszone herbatniki oraz bakalie, bardzo dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, wyrównać i ugnieść. 5) Kiedy blok przestygnie wstawić do lodówki i chłodzić najlepiej przez kilka godzin. 6) Gotowy blok kroić ostrym nożem na plastry i przechowywać

Fitsweet.me