margaryny 1 żółtko 100g cukru 4-5 łyżek mleka masa jabłkowa 500g startych jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki margaryny 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku bez cukru polewa 1 łyżka margaryny 1 łyżka miodu 1-2 łyżki mleka 3-4 łyżki cukru 50g płatków owsianych Wykonanie: - cukier rozpuścić do momentu, aż przyjmie płynną konsystencję(...)miodem, margaryną i cukrem i smażyć przez kilka minut, po zdjęciu z ognia dodać budyń w proszku i dokładnie wymieszać - schłodzonym ciastem cienko wykleić spód wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy oraz jej boki (które też wykładam papierem do pieczenia), sięgając trochę poniżej wysokości blachy - boki mogą być trochę grubsze, gdyż będą "trzymały" masę jabłkową - ciasto nakłuć widelcem
Smakołyki Berenikidrogę! Zaopatrzona we wszystko, co najpotrzebniejsze (aparat przede wszystkim), opuszczam na tydzień swoje małe cztery kąty w zapadanym, pochmurnym mieście. Nie potrafię jednak opuścic Was tak bez niczego, o nie! Postanowiłam, że drogę umilę sobie, rodzinie i przyjaciołom pysznym, wakacyjnym ciastem, które jest bardzo praktyczne na takie wojaże. Smacznego! I do zobaczenia wkrótce! EGZOTYCZNE CIASTO DROŻDŻOWE. (przepis(...)jego objętości w ciepłe miejsce. Następnie ponownie wyrobiłam, wyłożyłam na natłuszczoną i wysypaną mąką blachę. Ułożyłam owoce. Z pozostałych składników wyrobiłam kruszonkę, rozprowadziłam ją na owocach. Wstawiłam do rozgrzanego pieca. Piekłam ok. 1 godziny w 180 stopniach. Polałam lukrem
W kuchni Karmel-itkiCoś małego i pysznego – czyli kokosanki z kleksem z ulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek . Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne
Słodki sentymentCoś małego i pysznego – czyli kokosanki z kleksem z ulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek . Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne
Słodki sentymentSłoneczna, jesienna zupa marchewkowa. Delikatnie rozgrzewająca dzięki dodatkowi imbiru. Idealna na przemycenie warzyw w codziennej diecie. Można jeść samą lub z grzankami. My lubimy ją z
MohiellaSezon na szparagi trwa w najlepsze. Dlatego dzisiaj trafiły na mój talerz Oprócz tego, że są bardzo zdrowe i małokaloryczne, stanowią świetny dodatek do wielu potraw
Mostek w kuchniNasze ulubione muffiny jogurtowe , tym razem z dodatkiem maku. Te muffinki są genialne w smaku. Meega wilgotne i puszyste, po prostu przepyszne, do tego są
Smaczne Zdrowei żytnimi grzankami Sałatka może stanowić samodzielne danie lub dodatek do dania głównego. Bardzo dobrze pasuje do ryby. Jest lekka i orzeźwiająca. 2 porcje: 60 g
KucharzycaPączusie serowe są bardzo proste do przygotowania. Przymierzałam się do przepisu od dawna, bardzo byłam ciekawa ich smaku. Smak jest niestety proporcjonalny do nakładu pracy, czyli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszne ciasto marchewkowe z korzenną, świąteczną nutą, to za sprawą cynamonu, przyprawy piernikowej, orzechów i pomarańczy. Do tego przepyszna polewa z serka philadelphia z
Smaczne ZdroweW zeszłym tygodniu blog obchodził swoje pierwsze urodziny. Z tej okazji postanowiłam podzielić się z Wami niezawodnym przepisem na biszkopt! Ciasto jest lekkie, puszyste, wilgotne i
Mostek w kuchniDobre śniadanie, to zdrowe i smaczne śniadanie. A jak jeszcze będzie oryginalne, to w ogóle super. Babeczki gruszkowo-orkiszowe są lekkie, wilgotne i pożywne. Połączenie płatków
Fleksitarianizm.plNaszła nas kiedyś ochota na wykorzystanie żurawiny zalegającej w zamrażarce. Dodatkowo spodziewałyśmy się koleżanki na herbatce więc szybko wykonałyśmy taki torcik w rustykalnej formie (fajnie jest
Candy PandasForszmak to tradycyjna potrawa regionalna. Choć dla mnie do tej pory nie znana, to dzieci stwierdziły, że danie znają ze szkolnej stołówki ... Na szkolne
Smaczne ZdroweNa blogu było już ciasto ucierane z malinami i kruszonką, a różniło się od dzisiejszego ciasta tylko wymiarami blaszki. Mimo wszystko postanowiłam Wam je tutaj udostępnić
Relaxtime