bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1375/3453)

Pieczone jabłka, czyli spóźnione powitanie jesieni 160

więcej 1,5 cm. Serek mieszamy z rodzynkami i przyprawami. Jeśli ktoś woli słodsze jabłka, może dodać miód. Nadziewamy nasze owoce. Pieczemy od 25 do 40 minut (w zależności od wielkości jabłek) w 180 stopniach. 1 jabłko (bez miodu) zawiera: 188 kcal, 3,5 g białka, 3 g tłuszcze, 39,9 g węglowodany, 5 g błonnik

Powiedz dietom nie
Miodowe ciasteczka owsiane 372

owsiana pulpa. Co z nią zrobić? Wyrzucić? Trochę szkoda. Przygotowałam zdrowe ciasteczka owsiane , bez mąki, bez jajek i bez cukru! Do pulpy owsianej dodałam jedynie miód, mielone orzechy laskowe, siekane migdały i proszek do pieczenia. Po zmiksowaniu składników, resztki masy oblizywałam z trzepaczki, takie były smaczne. Pyszne miodowe ciasteczka owsiane z orzechami i migdałami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Orzechowa pierś z kurczaka 390

godzin w oliwie, przyprawie do kurczaka, soli i pieprzu. Następnie rozgniatamy wałkiem orzechy na mniejsze kawałki. Ja użyłam orzeszków ziemnych bez dodatki soli i tłuszczu. Następnie obtaczamy kurczaka w orzechach, układamy na blaszce razem z kolendrą. Pieczemy w piekarniku 15-20 minut.  2. Na talerz układamy garść sałaty. Na nią kroimy pomidora, ogórek i oliwki. Sos koperkowo ziołowy

Mój Smak na Życie
Biszkopt uniwersalny 165

składniki * 6 jajek * 1 szklanka mąki pszennej * 2 budynie (po 40 g) śmietankowe bez cukru (mogą być inne smaki) * 1 szklanka cukru * 1 łyżka octu * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca, a cukier się rozpuści. Do żółtek dodać proszek

Mix smaku
Smażone ciasteczka 157

łyżki śmietany 18% * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * oliwa do smażenia Sposób wykonania Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, włożyć miękkie masło i posiekać nożem, aby połączyło się z mąką. Żółtka i całe jajka (bez skorupek) włożyć do naczynia, rozkłócić, dodać cukier puder i utrzeć przy pomocy robota. Nie przerywając ucierania, dodać śmietanę, a następnie mąkę

Mix smaku
Słodkie pierożki z batatami i migdałami, Truchas de batata 236

Hiszpanii gotowych arkuszy ciasta do empanadillas, dlatego ja skorzystałam z mojego sprawdzonego przepisu na ciasto znane Wam z empanadas z pieczoną dynią i chorizo .   Przyznam Wam, że nie potrafiłam wyczuć smaku batatów w gotowym wypieku, ale bez wątpienia nie do przeoczenia był jego piękny pomarańczowy kolor. Truchas smakują migdałami, cynamonem i cytryną, są słodkie no i lekko tłuste

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto na Dzień Mamy, nie tylko dla Mamy 347

kakao, partiami dodawać do masy jajecznej, miksując na najniższych obrotach miksera.  Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy, delikatnie wyrównać. Piec w 160 st. C. przez 25 minut. Ostudzić w formie. Mrożone truskawki wsypać do garnka bez rozmnażania, świeże umyć i odszypułkować. Dodać sok i skórkę z cytryny, dusić na średnim ogniu pod przykryciem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ghee – masło klarowane 144

przydatności (można przechowywać je przez kilka miesięcy i nie jełczeje) oraz dobrą palnością. Nadaje się do smażenia w zasadzie wszystkiego, pieczenia lub gotowania. Przygotowanie: Dowolną ilość masła (użyłam osełki 375 g) z dużą zawartością tłuszczu i bez soli wkładamy do rondelka z grubym dnem i stawiamy na małym ogniu. Gdy masło się rozpuści, zmniejszamy ogień na najmniejszy

Oryginalny smak
Kotlety z marchewki i kukurydzy (pieczone) - ok. 420 kcal 228

dodajemy bułki tartej. 11. Wilgotnymi dłońmi lepimy małe lekko spłaszczone kotleciki. Pieczenie: Temperatura: 200 stopni (grzałka góra - dół) Czas pieczenia: 30 min (po 15 min przewracamy kotleciki na drugą stronę) Kaloryczność: Porcja - ok. 420 kcal (bez bułki tartej 380 kcal

Malowane smakiem
Brownie KitKat na Halloween 249

wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy 1/3 masy, tak by całe dno było pokryte. Układamy KitKaty i wylewamy pozostałą masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na  około 30 minut (u nas było 35 minut). Nie pieczemy do suchego patyczka bo brownie jest mokre w środku. Patyczek ma być więc mokry, ale bez ciasta. Wyciągamy i odstawiamy

Kolizje Smaków
ciasto na oleju migdałowo-truskawkowe... 176

tylko chwilę je wymieszać tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać ciasto na dno blaszki na cieście rozłożyć truskawki - jak są duże to połówki ciasto piec w 200C około 40-45 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia pozostałe truskawki zmiksować bez cukru i polać porcje ciasta...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kladdkaka-szwedzkie szybkie ciasto kakaowe z bitą śmietaną... 158

wlać stopione masło wystudzone i miksować z 1 minutę ciasto przełożyć do blaszki może być niska bo duzo nie rośnie, piec w 160C około 20-25 minut i upieczone wystudzić zimną śmietanę 30% ubić na sztywno bez cukru - ciasto jest słodkie to szwedzkie ciasto kladdkaka jest szybkie, smaczne bez proszku i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kawowe brownie 248

czekoladę z masłem. Wszystko razem miksujemy. Dno małej tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na  około 30 minut. Nie pieczemy do suchego patyczka bo brownie jest mokre w środku. Patyczek ma być więc mokry, ale bez ciasta. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy elementy polewy

Kolizje Smaków
Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej. 261

brzoskwiniami, i nacieramy powstałą marynatą boczek. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 6 godzin.  Zamarynowany boczek owijamy folią aluminiową i pieczemy w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku przez ok. 30 min, następnie jeszcze 30 min już bez folii. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Pasta twarożkowa z pstrągiem 215

zabić smaku ryby. Natomiast zamiast zwykłego białego sera, tym razem wykorzystałam mielony serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie sera warto sprawdzić na opakowaniu czy jest to w 100% biały ser, bez żadnych niepotrzebnych wypełniaczy. Pasta twarożkowa z pstrągiem Składniki: 250 g  wędzonego pstrąga obranego z ości i skóry

Kulinarne przygody Gatity