Tort czekoladowo-marcepanowy

Tort czekoladowo-marcepanowy

Tort czekoladowo-marcepanowy

Tort ten, trzeba lojalnie przyznać, jest przepyszny. Niestety jest także pracochłonny, jednak jeżeli lubicie czekoladę i słodkie torty musicie go zrobić. Idealny na wyjątkowo okazje Biszkopt:   140 g cukru 7 jajek 140 g mielonych migdałów 80 g mielonej gorzkiej czekolady  Migdały podprażyć na suchej patelni. 7 żółtek ubić z 90 g cukru na parze, wystudzić i  połączyć z białkami ubitymi z 50 g cukru na pianę. Dodać  zmieloną czekoladę i migdały. Masę przełożyć do wyłożonej papierem tortowni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, tort, torty, mielone, pasta, pasty, likier, ciasto, krem, pomarańcze, placki, biszkopt, muffiny, zupa, makarony, makaron, ciasta z kremami, ciasto z kremem, biszkopt idealny, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, bez pieczenia, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, makaron z patelni, makaron na słodko

Inne przepisy z Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.