bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1367/3453)

Dolma, tolma, dolamdes w liściach winorośli, czyli małe gołąbki z ryżem i mięsem 134

ciasno w naczyniu żaroodpornym, zalewamy gorącym bulionem i  przyciskamy mniejszym żaroodpornym talerzykiem, żeby nie wypłynęły. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 170°C – 175°C. Możemy również gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia około 1,5 godziny, aż większość bulionu wyparuje. Podajemy dolmy na ciepło z sosem pozostałym w naczyniu lub na zimno

Tajemnice Smaku
Cytrynowe ciasto z cukinii 155

mikserem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przełożyłam do prostokątnej blaszki o wymiarach ok. 26x30cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je do suchego patyczka (w praktyce trwało to ok. 50 minut) w temp. 170 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika i studziłam w formie na metalowej kratce

Waniliowe Improwizacje
Świąteczne ciasto drodżowe z domowej roboty masą makową 223

pieczenia i posmaruj 1/4 przygowoanej masy makowej. Na wierzchu rozłóż drugi blat ciasta. Poprzekrawaj ciasto w trójkąty, a nstępnie każdy przekręć 1-2 razy w tą samą stronę. Odstaw ciast do ponowenrgo wyrastania na około pół godziny. Wyrośniętę ciasto piecz przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 17c-180 C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Udekoruj

greenscarf
Miękkie pierniki bez leżakowania 194

nawet do 1 cm. Moje miały ok. 5  mm. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 8 minut. Możemy je zjeść bezpośrednio po upieczeniu lub przechowywać w pudełku lub słoiku bez długi czas. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania

Kulinarne przygody
Czekoladowe babeczki z dyni 152

nadaje mu wilgoci i miękkości. Polecam!     Składniki: **WSZYSTKIE SKŁADNIKI MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ 350g dyni – bez skóry i pestek 300g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60g kakao 2 jajka 110g masła 250g cukru 16g cukru waniliowego pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego 125ml oleju 25g czekolady mlecznej

Blog z Apetytem
Udka kurczaka po kujawsku 131

posmarowanego olejem. W miseczce wymieszać ketchup i majonez. Mieszanką posmarować dokładnie udka i posypać bułką tartą. Udka wstawić do piekarnika i piec 45 minut pod przykryciem (pokrywa naczynia żaroodpornego lub folia aluminiowa) i kolejne 20-25 min bez przykrycia do zrumienienia skórki. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Maślane ciasto maślankowe ze śliwkami - bez miksera, porcja na dużą blachę 138

stopionym masłem. Nie trzeba używać miksera, wystarczy większa łyżka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, a na cieście poukładać połówki śliwek. Na śliwki wysypać kruszonkę. Ciasto piec przez około 45-50 minut, w temperaturze 170 stopni, grzałki góra-dół i termoobieg. Bez termoobiegu temperaturę zwiększyć do 180 stopni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tort Rasta Serce 214

pieczenia i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Dno formy w kształcie serca (tylko dno!) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy delikatnie do formy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem lub 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Studzimy i kroimy na 3 równej grubości blaty. *moja forma serce ma 22 cm w najdłuższym miejscu

Domowe ciasta
Ciasteczka francuskie z ajwarem i parmezanem 196

grana padano, żółty ser jak wolicie PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto rozkładam na blacie, kroję na równej wielkości kwadraty, smaruję pastą i posypuję tartym serem. Wychodzi 24 kwadraty. Piekę na papierze do pieczenia, na środkowej półce piekarnika przez 10 minut. Ekspresowa przekąska na ciepło lub zimno gotowa

Zasmakuj Kuchni
Biszkopt Mascarpone z Malinami 191

sztywności. Dodajemy po 1 żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Wykładamy delikatnie do blachy. Pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni z termoobiegiem lub 40 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Studzimy i kroimy na dwa równej grubości blaty. * Biszkopt warto upiec 2-3 dni wcześniej

Domowe ciasta
Puszysty sernik śmietankowy 305

szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta(...)Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy *** *** Prostokątną blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 32 x 20 cm ). Na spodzie blaszki równomiernie wykładamy ciasto *** *** Ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut

Blog z Apetytem
Udka Tandori , pyszny kurczak 139

Udka Tandori , pyszny kurczak Udka Tandori , są po prostu genialne . Oczywiście nie mam oryginalnego , pieca tandori , ale mój europejski piekarnik też dał radę Przyprawa Tandori nie jest już rzadkością i bez problemu zakupicie ją choćby na allegro . Ten przepis nie jest skomplikowany i nie zawiera wielu składników , ale uwierzcie na słowo i zdjęcie , jest mega pyszny Polecam szczególnie

Ogrodnik w podróży
Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 233

razem w pionie rozkładamy plasterki boczku. Boczek posypujemy dosłownie odrobiną startej mozzarelli. 3. Teraz ciasto składamy na pół (połowę czystą bez składników kładziemy na boczku) lekko dociskamy. Ostrym nożem kroimy paski. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Nasze paski zwijamy i układamy na blaszce.  5. Pieczemy w 200 stopniach (termoobieg) około 15-20 minut. Do momentu

kruche babeczki
CHLEB NA DROŻDŻACH Z ORZECHAMI i SEREM 188

napuszenia, w ciepłe miejsce bez przeciągów. Na 15 minut przed końcem wyrastania, zaczynamy nagrzewać piekarnik do 220 stopni C, bez termoobiegu. Garnek z wyrośniętym ciastem ostrożnie wstawiamy do piekarnika (poziom niżej niż środkowa półka) i pieczemy 30 minut. Następnie wierzch chleba luźno przykrywamy kawałkiem folii aluminiowej i pieczemy jeszcze 10 minut.  Wyjmujemy, studzimy na kratce

cool and minty
PAPRYKA FASZEROWANA SEREM FETA I ZIOŁAMI 173

koniec i wyjmujemy pestki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy w nim paprykę przez około 30 minut . Po wyjęciu z pieca wkładamy do garnka z zimną wodą, następnie wykładamy na ręcznik i zdejmujemy skórkę, powinna zejść bez problemu . Ser mieszamy z pokrojonym szczypiorkiem i ziołami doprawiamy do smaku i nadziewamy nim papryki. Układamy na talerzu i polewamy oliwą

Cytryna&Co.