bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1358/3453)

Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 315

Digestive z czekoladą • 4 - 5 pełnych łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki śmietanki kremowej 30% • cukier wanilinowy Wierzch: • 200 g gęstej kwaśnej śmietany(...)piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Po tym czasie od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. 9. Przygotować wierzch: w misce wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Po 90 minutach pieczenia sernik wysunąć z piekarnika, rozprowadzić na powierzchni powstałą masę i wstawić z powrotem do piekarnika. Piec przez

W mojej kuchni
szynka pieczona w miodowej glazurze 191

miodowa szynka Pieczona w glazurze z miodu szynka, nie tylko zachwyci wszystkich smakiem i aromatem.  Będzie wszystkich wabić również wyglądem, równie apetycznym co zapach i smak. składniki  dla sześciu osób 1,5 kg  zgrabnie wykrojonej szynki wieprzowej   marynata: 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1/2 łyżeczka imbiru 1 łyżka domowego maggi 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka soli(...)pieprzu a następnie nacieramy szynkę, tak wykonaną glazurą. Szynkę wkładamy do b rytfanki ( wysmarowanej tłuszczem) i całość na godzinę, bez przykrywki wkładamy do piekarnika, nagrzanego 180 stopni.  W tym czasie trzykrotnie łyżką podlewamy szynkę sosem z pieczenia, aby była równomiernie pokryta miodową glazurą. Następnie  nakrywamy brytfankę pokrywką i wyłączamy piekarnik  zostawiając szynkę w zamkniętym piekarniku

Miód i pieprz
Wegańskie ciasto z cukinią i orzechami – bez miksera 138

Miałam zrobić zwykłe ciasto z cukinią i orzechami bez miksera – taki prosty chlebek cukiniowy . Okazało się jednak, że w lodówce brakło i jajek, i mleka

Moja Delicja
CZTERY PRZYJEMNOŚCI W JEDNYM PAPILOCIE:) 325

spodzie . Później zainspirował mnie pomysł Dorotus , by przeprowadzić się z sernikiem do formy muffinkowej. Ta wersja ma pełno zalet - czas pieczenia jest znacznie skrócony, każdy serniczek to już gotową porcją, nie musimy zajmować się krojeniem sernika. Nie bez znaczenia jest też oryginalny wygląd i sposób podania. Ja zamiast owoców, wkładam w dołeczki sernika masę kajmakową - w wersji(...)gładką masę. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać ciasteczka, na to nałożyć masę serową. Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC. Aby uzyskać dołeczki konieczne do nałożenia nadzienia, serniczki wyciągnąć z piekarnika zaraz po upieczeniu. Chodź to wbrew sztuce pieczenia serników, tym razem zapadnięcie się serniczków jest konieczne, tylko dzięki temu znajdziemy miejsce na kolejne pyszności

KUCHARNIA
ORZECHOWA SZARLOTKA Z BEZĄ 161

mąki 120 g masła (schłodzonego) 4 żółtka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru farsz 1 kg jabłek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru brązowego 2 łyżeczki cynamonu 3 garście orzechów włoskich (posiekanych) beza 4 białka  3/4 szkl cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Kuchnia w opałach
BABKA MARMURKOWA 151

cukru z wanilią lub 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 spore łyżki kakao Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Babkę piekłam w formie z kominem o średnicy . Można ją także upiec w większej keksówce o wymiarach(...)soli ubijam na sztywną pianę. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Żółtka ucieram mikserem na najwyższych obrotach ze szklanką cukru i cukrem z wanilią. Do masy z żółtek dosypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, miksuję powoli dolewając mleko. Następnie wlewam olej, mieszam krótko do połączenia. Dodaję ubite na sztywno białka, mieszam

Zasmakuj Kuchni
Faworki lane vel. lany chrust – szybki przepis na karnawał 850

Faworki czy też chrust należą do obowiązkowego repertuaru karnawałowych słodkości. Dzisiejszy przepis jest łatwą i szybką wariacją na ten temat. Czas przygotowania: 30 min   Składniki

Słodki Blog
Zawsze gdy zostają białka brak pomysłu co z nich zrobić-dziś przepis na racuchy z białek 274

łyżek cukru kryształu proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki przygotowanie Białka ubić na sztywno dodać cukier i lekko ubić .Teraz już dodajemy resztę składników i mieszamy drewnianą łyżką. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju nakładając łyżka a na to np powidła czy masło orzechowe i przykrywamy następną łyżką, można zrobić też bez nadzienia . Na koniec posypać cukrem pudrem

Moje Wyroby
Pieczeń Karczmarza, szynka na kanapki z piekarnika 142

votes ) Pieczeń Karczmarza, szynka na kanapki z piekanika Pieczeń Karczmarza to pyszna propozycja na kanapki, która z powodzeniem może także służyć jako pieczeń do obiadu. Szynka w przyprawach nieco z pozoru ekstrawaganckich, które jednak robią naprawdę dobrą robotę. Własne wędliny zawsze są najlepsze, najzdrowsze , a szczególnie ta gdyż jest prosta do zrobienia. Nie potrzebujesz szynkowaru, wędzarni(...)Umieść na dwa dni w lodówce. Po tym czasie piecz w piekarniku, nie odwijając z folii w temperaturze 120 C, często obracając. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czas pieczenia zależy od wagi i grubości mięsa ale wynosi około 3-4 godziny. Po tym czasie wyłącz piekarnik a mięsu pozwól ostygnąć , nadal bez odwijania folii. Wystudzoną szynkę przenieś do lodówki ciągle

Ogrodnik w podróży
Babka z makiem 160

skórki pomarańczowej cukier puder lub lukier do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Masło miksujemy dokładnie z cukrem i jajkami (jajka dodajemy jedno po drugim miksując). Następnie dodajemy stopniowo obie mąki z proszkiem do pieczenia, krótko miksujemy. Dolewamy mleko, wsypujemy mak i dodajemy aromat. Dokładnie miksujemy składniki. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową

Słodkie okruszki
Czekoladowa i potrójnie orzechowa tarta bożonarodzeniowa 259

mąki krupczatki - 140 g zimnego masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka przyprawy korzennej do pierników - 2 łyżki masła orzechowego - 1 jajko ekologiczne - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia W/w składniki bardzo szybko zagniatamy w elastyczne ciasto, owijamy folią i chowamy na kwadrans do lodówki, w tym czasie zrobimy masę orzechową. MASA ORZECHOWA: - 1 szklanka masła z orzechów laskowych (masło możesz(...)wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę. Jeśli nie chcesz się zachlapać sprawdź patent Beko, jak zmiksować masę bez bałaganu Formę na tartę wylep ciastem z lodówki, wylej masę orzechową i wstaw do piekarnika na godzinę. Czas pieczenia 1 godzina, temp. 160 stopni C. MASA CZEKOLADOWA: - 100 g gorzkiej czekolady - 60 g masła - 2 łyżki kakao - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Najprostsze lody waniliowe 135

twarde, że bez łyżki moczonej we wrzątku nie ma szans się do nich dobrać. Można je wyjąć z zamrażarki i odstawić na 15 min do zmięknięcia, ale wtedy należałoby je wszystkie zużyć bo powtórne zamrażanie surowych jaj nie jest dobrym pomysłem. Można też zamrozić lody w pojemniku wyłożonym papierem do pieczenia lub folią, po to aby później można

Słodki Blog
Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika 323

Pierwotnie pstrągi z czosnkiem i koperkiem lądowały u nas tylko na grillu. Z czasem jednak tak rozkochaliśmy się w tym przepisie, że zaczęliśmy przygotowywać je także

Dieta bez mleka
Dietetyczne nuggetsy czyli kurczak w płatkach kukurydzianych 217

Dzisiaj zapraszam na pyszne, chrupiące kawałki kurczaka przygotowane bez dodatku tłuszczu. Panierka przygotowana z płatków kukurydzianych sprawdza się wspaniale. Proste i szybkie danie, zachwyci każdego!  Po więcej fast foodowych pyszności zapraszam na wydarzenie "W 2016 nauczę się gotować" , gdzie znajdziecie mnóstwo fajnych przepisów na domowe, zdrowsze i mniej kaloryczne wersje hamburgerów, frytek czy pizzy :) Składniki: podwójna pierś(...)godziny. Płatki kukurydziane rozgniatamy lub mielimy w malakserze, następnie panierujemy każdy kawałek kurczaka. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni na termoobiegu, najpierw 20 minut pod przykryciem, resztę czasu bez przykrycia. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Biszkopt Brzoskwinek 154

24x34cm Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny Składniki na masę brzoskwiniową: 1 puszka brzoskwiń 80 dag 1 łyżka cukru (można dodać wg uznania) 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 galaretki brzoskwiniowe sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy 1 kostka Kasi Wykonanie: Biszkopt: Białka ubiłam(...)sztywno ze szczyptą soli. Dodałam   cukier i żółtka i ubiłam na puszystą masę. Wmieszałam przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piekłam ok. 40 minut w temp. 180*C. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i drobno pokroiłam. Zalewę uzupełniłam wodą z sokiem z pomarańczy do obj. 1 litra.   Odlałam 1/2 szklanki

Co w garnkach piszczy
Świąteczny murzynek brownie 176

Tłuszcz do formy Kakao do formy Wykonanie: Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać kawę bez fusów, Brendy, rozgniecione masło i podgrzewać dalej w kąpieli wodne do połączenia składników. Przestudzoną masę utrzeć mikserem z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Na koniec wbić jajka, wlać olej i dokładnie wymieszać. Foremkę posmarować tłuszcze, posypać kakao

Tradycyjna Kuchnia