bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1357/3453)

Calzone – sposób jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin 96

wykorzystać resztki warzyw i wędlin? Nasz ulubiony sposób to pyszne, chrupiące, włoskie pierożki – calzone! Bez względu na to, co w nie włożycie, będą smakowały genialnie! Sekret tkwi w cieście! Czas przygotowania: Kilka minut Pieczenie: 25-30 minut Poziom trudności : Średnie Liczba porcji : 4 Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin? Jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin(...)lodówce (ser, warzywa, wędliny) Posypka na calzone: Łyżeczka słodkiej papryki Łyżeczka suszonego czosnku Łyżeczka tymianku Łyżeczka oregano Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj ciasto na calzone według tego przepisu na ciasto bez drożdży (szybsza wersja) lub na ciasto drożdżowe. Krok 2 Pokrój warzywa i wędliny w kostkę. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć wszystkie składniki, żeby je chwilę przesmażyć . Jeśli

Niedzielny kucharz
Zupa pomidorowa z pieczoną papryką i twarogiem wędzonym 272

łyżki oleju rzepakowego 1/4 szklanki wody Paprykę umyć, przekroić na pół usuwając środek z nasionami. Nasmarować olejem i położyć na blaszce z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około 40 minut, aż skórka zacznie się przypiekać. Gorącą włożyć do woreczka foliowego i odstawić do wystygnięcia. Z wystudzonej zdjąć skórkę i pokroić w kostkę(...)zupy do miseczki, wlać po wierzchu krem pietruszkowy i rozkruszyć kawałki wędzonego twarogu. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie , Obiad , Zupy Tagged: bulion , koncentrat pomidorowy , natka pietruszki , papryka , twaróg wędzony

https:KKuchniaMniam
KREM Z SOCZEWICY Z PIECZONYM KALAFIOREM 143

Składniki na słoik 500 ml: 1/2 szklanki suchej zielonej soczewicy 400 g kalafiora ( bez liści, tylko części jadalne) 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki słonecznika łuskanego kilka listków świeżej bazylii 1 łyżka oleju lnianego przyprawy : papryka ostra, pieprz, czosnek, bazylia Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu (my moczyłyśmy 15 minut, następnie odsączyłyśmy i przepłukałyśmy(...)folią aluminiową i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzać piekarnik do 180 stopni C, na blasze ułożyć różyczki kalafiora i piec przez 15 - 20 minut do zarumienienia. Gotowy, złocisty kalafior wyciągnąć z piekarnika i wystudzić. Na patelni (bez dodatku tłuszczu) uprażyć ziarna słonecznika. W naczyniu umieścić soczewicę, kalafior, 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika, przyprawy i dodać łyżkę oleju

Banana Smiles
Łosoś z porową pierzynką 333

Łosoś z porami to pyszne połączenie. Same pory, podsmażone na Miksie olejów, odpowiednio doprawione są smaczną bazą dla wielu potraw. Dla urozmaicenia do warstwy majonezowej dodałam

Smaki Na Talerzu
Pomidorowe klopsiki jaglane 91

jest to zaletą    Klopsiki stanowią znakomitą przekąskę na ciepło lub zimno, jako dodatek do zup, makaronów, ryżu, sałat czy pieczonych warzyw; będą również świetną zawartością waszych pudełek lunchowych, jako element posiłku jedzonego poza domem. Już bez zbędnych słów i fałszywej skromności: Panie, Panowie – przedstawiam idealne klopsiki pomidorowe  Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki ziaren kaszy(...)łatwo formować. W razie potrzeby doprawić pieprzem lub solą. Czyste dłonie delikatnie natłuścić oliwą, odrywać niewielkie kawałki masy, toczyć w dłoniach małe klopsiki – odkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z klopsikami wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C, piec około 25 – 30 minut (uważać, by klopsików nie przesuszyć) – w połowie pieczenia poruszyć blachą

Even Better Food
Pomidorowe klopsiki jaglane 87

jaką jest to zaletą Klopsiki stanowią znakomitą przekąskę na ciepło lub zimno, jako dodatek do zup, makaronów, ryżu, sałat czy pieczonych warzyw; będą również świetną zawartością waszych pudełek lunchowych, jako element posiłku jedzonego poza domem. Już bez zbędnych słów i fałszywej skromności: Panie, Panowie – przedstawiam idealne klopsiki pomidorowe Składniki na około 25 klopsików: 1/2 szklanki ziaren kaszy jaglanej(...)łatwo formować. W razie potrzeby doprawić pieprzem lub solą. Czyste dłonie delikatnie natłuścić oliwą, odrywać niewielkie kawałki masy, toczyć w dłoniach małe klopsiki – odkładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę z klopsikami wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C, piec około 25 – 30 minut (uważać, by klopsików nie przesuszyć) – w połowie pieczenia poruszyć blachą

Even Better Food
Kulebiak z kiszoną kapustą 169

duży pieróg z nadzieniem (często z mięsa lub ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc. Często farsz jest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska. Składniki(...)wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować w prostokąt. Na cieście rozłożyć farsz, zawinąć do środka węższe brzegi a następnie dłuższy bok zwinąć jak roladę. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto posmarować białkiem i piec w temperaturze 180 o C przez 45 - 50 minut

Mama Gotuje
Ciasto cztery smaki z masą serową 332

części ciasta, ale po upieczeniu kolor pozostaje bez zmian, a nawet ciasto ma siny brzydki kolor, dlatego dodałam odrobinę barwnika spożywczego . Stąd taki czerwony kolor. Źródło Ciasta S. Anastazji Ciasto 350 g margaryny (dałam masło) 1,5 szklanki cukru 9 jajek 9 łyżek oliwy 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 czerwony kisiel(...)wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wykładać ciasto naprzemiennie obok siebie. Piec w 180 stopniach C około 45 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić, a następnie przekroić na dwie części. Masa serowa 800 g zmielonego sera 1 szklanka cukru 250 g masła 4 żółtka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki mleka W garnku z grubym dnem rozpuścić masło

O kuchni z uczuciem
Ciastka owsiane z kokosem 115

włożyć do miski, dodać cukier trzcinowy i cukier biały oraz pozostałe składniki, kolejność dodawania składników bez znaczenia. Łyżką lub ręką wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C - opcja górnej i dolnej grzałki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy łyżki do lodów nakładać porcję ciasta, a następnie każdą kulkę należy spłaszczyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Orzeszki z kremem orzechowo migdałowym 178

łyżki mleka w proszku (zwykłe pełne) - 200 g zmielonych orzechów laskowych (bez skórki) - 200 g mielonych migdałów (bez skórki) - ok. 70 g pekanów - ok. 25 ml rumu bacardi (w wersji dla dzieci oczywiście pomijamy) Dodatkowo: - elektryczny wypiekacz do orzeszków Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Sodę mieszmy ze śmietaną. Ciasto zrobiłam w blenderze. Żółtka ucieramy z cukrem

mojewypiekiinietylko
Ciasto w wydmuszce 145

zacząć je kompletować już kilka dni przed Świętami. Sparzonym, nic się nie stanie do chwili, gdy nadejdzie pora pieczenia. Reszta to już banał - przygotowałam zwykłe ciasto muffinkowe (wszystkim bardzo smakowało) na wodzie - można użyć mleka, moje miały być bez laktozy. Napełnianie skorupek jest proste, a później wystarczy bezpiecznie ułożyć je w gniazdkach i upiec. Jedna ważna rzecz(...)przyda Wam się taki przepis. Ciasto czekoladowe w skorupkach jajek Składniki: (na 20 jajek) 300 g mąki orkiszowej 40 g kakao 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 200 ml wody 50 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 20 jajek 2 łyżki oleju U podstawy jajka zrobić dziurkę o średnicy około

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Najlepsze placki owsiane FIT 223

jajka – 1-2 łyżki cukru/ksylitolu – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia *opcjonalnie: 1 łyżka odżywki białkowej Jajka ubijamy na puszystą masę z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy na gładką masę. Smażymy na patelni bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością, pamiętając o zasadzie 1 łyżka – 1 placek . Podajemy z jogurtem

Be Fit Be Strong
Na św. Marcina pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami 144

przepisie. Jeśli masz mniejszą gąskę albo większą uważaj z dobieraniem proporcji. Kasza, choć ugotowana, jeszcze napęcznieje podczas pieczenia. Jeśli dodasz za dużo farszu, kasza rozsadzi gęś. Nie żeby w związku z tym coś jej się stało, ale ładniej wygląda upieczona bez takich defektów. Po nafaszerowaniu zaszyj gęś. Można to zrobić przy użyciu dużej igły i nici, albo wykałaczek(...)bawełnianego sznurka. Wykałaczkami przekłuj skórę po obydwu stronach otworu, przez który faszerowałeś gęś, robiąc coś na kształt drabinki. Szczebelki połącz sznurkiem. Krok 7 Pieczenie. Gęś najlepiej piec w specjalnym naczyniu – gęsiarce. Jest ono dość drogie i rzadko używane więc nie jest to obowiązkowy element wyposażenia kuchni. Jeśli nie masz gęsiarki, sprawę załatwi duża brytfanna. Posmaruj dno naczynia olejem

Niedzielny kucharz
Ciasteczka Miodowo Imbirowe Z Kremem Cytrynowym 162

szkl cukru pudru 1 jajko 250 gr mąki pszennej + trochę do podsypywania stolnicy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 cm startego świeżego imbiru bądź 2 płaskie łyżeczki sproszkowanego Krem Cytrynowy: 1/2 paczki budyniu śmiet. bądź waniliowego bez cukru 1/2 dużej cytryny, umytej i sparzonej 125 ml wody z sokiem cytrynowym 1 łyżka cukru cytrynowego od Delecty(...)pudru ( ja nie dałam ) do dekoracji karmel od Delecty 1. Miód, masło oraz cukier puder umieszczamy w rondelku i rozpuszczamy. 2. W misce umieszczamy mąkę, jajko oraz proszek do pieczenia. Ścieramy imbir bądź dodajemy sproszkowanym, następnie wlewamy zawartość rondelka i zaczynamy wyrabiać ciasto. 3. Na stolnicy ciasto dzielimy na pół i wałkujemy na grubość 3-4 mm. Wykrawamy ulubione

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania