boczek wszystko na co przyjdzie nam ochota, ja najbardziej lubię podaną poniżej kombinację smaków. Grillowane roladki z boczku boczek duński w plastrach papryka ser żółty pieczywo tostowe musztarda cebula ogórek świeży lub korniszony Wszystkie składniki nadzienia pokroić w paski, ułożyć na plastrach boczku, posmarowanych odrobiną musztardy i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką i ułożyć na ruszcie. Piec do zrumienienia. Artykuł
Pieguskowa Kuchniapatelni. Przygotowanie sałatki – makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na 30 sekund. Odcedzić i wrzucić do miski. Rzodkiewki umyć i pokroić w pół talarki, dodać do makaronu. Ogórka obrać i pokroić w kostkę, również dodać do makaronu. Krewetki razem z sosem który pozostał podczas smażenia wrzucić do makaronu razem z krabowymi paluszkami pokrojonymi w drobne paseczki. Koperek i pietruszkę
Kuchnia Pokoleńprzemiła i świetnie daje sobie radę z polecaniem swoich przysmaków. Ocenę jednogłośnie wystawiliśmy na 5 , na pewno będziemy tam wracać i to nie jeden raz. A co jeszcze... W ogórku można znaleźć kącik zabaw dla dzieci, a w weekendy przeprowadzamy animacje dla dzieci z free kids menu (dzieci jedzą za free). To bardzo ciekawa atrakcja, a dla dorosłych w piątki
Niezły Młynekidealnie orzeźwia po wysiłku fizycznym, jak także podczas upalnych dni. Dla mnie bardzo smakował, ale niekoniecznie znajdzie miłośników wśród osób nielubiących mięty. 5. Wieczna młodość. Skład: jabłko, ogórek, pietruszka, seler naciowy, jarmuż, szpinak. "To sok głównie warzywny. Kompozycja świeżego selera, natki pietruszki i soczystego jabłka w połączeniu z jarmużem i szpinakiem sprawi, że zakochasz się w tym soku. Seler
Di gotujeMojej dobrej duszy, która zaopatruje mnie w eko pomidorki o które tak się troszczy bardzo, bardzo dziękuje. Porcja dla 2 osób. Składniki: - 3 średnie pomidory - 1/2 czerwonej papryki - 1 ogórek gruntowy - 1/2 czerwonej cebuli - 1 plaster cukinii o szerokości 1 cm, (tu już nieco odbiegamy od klasyki) - 2 kromki chleba, może być czerstwy - 1 łyżeczka soli - 4 łyżki oliwy
Apetyczna babeczkaMoim zdaniem powinni to zalegalizować w porze lunchu, przecież wydajność w pracy i tak nie może już bardziej spaść! ;) Dziś klasycznie, Gin LUBUSKI & tonic + cytryna + obowiązkowo ogórek - bo wiadomo, zdrowy, oczyszcza, wygładza, upiększa... :) Dodajcie jeszcze ziarna pieprzu i kostki lodu. A później bezceremonialnie zróbcie sobie dolewkę! :) Knuję jeszcze przepis na chłodnik z wkładką Ginu! Jesteście ciekawi
Spektrum SmakuOdstawiamy do lodówki. Przed podaniem salaterki wstawiamy na chwilę do ciepłej wody aby łatwiej można było wyjąć galaretki na talerzyki. Podajemy z chipsami z szynki lub wstążkami z zielonego ogórka
Bon appetit mon amieNadeszły afrykańskie upały... a na upał najlepszy jest chłodnik. Zupa która orzeźwia, chłodzi i syci. Chłodnik jest szybki w przygotowaniu, można go zrobić od razu więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikW taki upał nie za bardzo chce się gotować, nie mówiąc już o jedzeniu ciepłych dań. Co prawda przy robieniu chłodnika konieczne jest gotowanie, ale trwa
Polska Zupaboczku i układamy w naczyniu żaroodpornym,w taki sam sposób przygotowujemy resztę roladek.Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.40-45 minut.Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaPomysł na urozmaicenie niedzielnego obiadu - kotlety sojowe zapiekane z żółtym serem i plasterkiem pomidora, podane z ryżem i błyskawiczną sałatką (z pomidora, kukurydzy, ogórka i czerwonej cebuli). Poniższe kotlety są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Dodatkowo możecie je podać osobom będącym na diecie wegetariańskiej. Składniki na 3-4 porcje: 6-8 sztuk kotletów sojowych 0,5 l wody
UgotowaćSmacznego! Co nowego wege w Kauflandzie? - napój sojowy, 3 rodzaje (w ofercie był również migdałowy) - pasty do chleba (lepsza paprykowo-orzechowa, grzybowa trochę mdła, ale np. z ogórkiem kiszonym może być) - sojowy jogurt z kulturami bakterii jogurtowych, całkiem smaczny (czuć posmak soi, mi to akurat nie przeszkadza), nie jest biały, jak na zdjęciu, tylko w kolorze
Qlinarnie i Qlinarnieklasyczne nuggetsy sojowe , ale że odezwał się we mnie wewnętrzny dietetyk, postawiłem na coś znacznie zdrowszego, ale równie pysznego, czyli bitki sojowe w beszamelu . Bitki sojowe w połączeniu z ogórkiem kiszonym i ziemniakami, to bardzo klasyczny smak i fenomenalne połączenie, którego każdy powinien spróbować! Jeśli jesteście fanami prostych smaków, to zupa z boczniaków , którą ostatnio zrobiłem, na pewno przypadnie
Blendmanbardzo dobry ..Polecam amatorom surowego mięsa. Składniki: 1 kilogram polędwicy wołowej 4 żółtka pół szklanki wody mineralnej szklanka oleju ja użyłam z oliwek ale można rzepakowego sól, pieprz cebulka, ogórek korniszon żółtka do dekoracji Wykonanie: Mięso należy dwa razy zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać
Ugotujmy CośHej! Przyszedł czas, aby szykować przetwory na zimę. Na początek wzięłam się za robienie pikli słodko – kwaśnych. I choć przygotowywanie ich jest wydłużone czasie, to jednak
Tylko pysznie