ogórki - 26028 przepisów (strona:1363/1736)

Pasta kanapkowa z tofu i pieczarek 180

wydaniu totalnie zmienia swoją postać i czaruje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników. Pasta jest kremowa - idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, a ponadto jeszcze lepiej smakuje z kawałkiem ogórka kiszonego i pomidora. Składniki: kostka tofu naturalnego (200g) kilka pieczarek 1/2 cebuli olej roślinny sól, pieprz odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Na oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki i cebulę, solimy do smaku

Kuchnia Ellie
Pasta do chleba z makreli wędzonej z serem 166

dobre źródło wędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo nie było, to jest prosta do zrobienia Możecie dodać śmiało rzodkiewkę, ogórek kiszony, paprykę świeżą i konserwową czy ugotowane na twardo jajko. Co kto lubi i każdemu według jego smaku. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017

Mieszam w Garnku
Gulasz wieprzowy z marchewką 218

przyprawą do gulaszu lub osobno zmielonym kminkiem, papryką słodką i ostrą, pieprzem, solą, ew. tymiankiem.   Podajemy z kaszą, chlebkami naan , buchtami na parze, kopytkami i czymś kwaśnym (ogórkiem kiszonym lub korniszonem).  Smacznego

bistro mama
SURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD 134

pory raz na jakiś czas robię sobie tę bombę witaminową – jest pyszna, jest prosta, jest szybka! Jest też bardzo „elsatyczna” – cukinię można zastąpić papryką lub ogórkiem, zamiast słonecznika może być dynia, wariacji nt. tej sałatki może być mnóstwo. Zabierajmy się więc do pracy! This salad should be called „health itself”! A lot of vitamins

Martyna Cooks
Sałatka z brokułem i serem feta 157

zdrowa. Jeśli lubicie dania z dodatkiem czosnku szczególnie przypadnie Wam do gustu. Polecam! 1 brokuł 1 opakowanie sera feta 20 dkg szynki 1 puszka kukurydzy 1 świeży ogórek 2 ząbki czosnku majonez pieprz Brokuła myjemy

Krokusowy Dom
Placki z dyni w towarzystwie twarożku z nerkowców czyli O tym jak rośliny zmieniały bieg historii 194

Europy dopiero 50 lat po odkryciu Ameryki przez Krzysztofa Kolumba!  Inkowie uprawiali dynie już 4000 lat p.n.e. w rożnych odmianach i  w rozmaitych celach. Jest siostrą ogórka choć pewnie niektórym wydaje się to dziwne. Ja uwielbiam ją za kolor, troszkę mniej za smak, w tym wypadku lubię tylko dynie Hokkaido. Nie wiem czy wiecie, że owoce dyni

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowe sposoby, by przekonać dziecko do jedzenia 222

nakładu finansowego. Kromki chleba posmaruj najpierw masłem, podziel na cztery części, każdą z osobna przygotuj inaczej w ten sposób przemycisz najwięcej warzyw. Możesz położy ulubioną szynką, później kawałek papryki, ogórka pomidora czy znienawidzony przez wszystkich szpinak. Całość przykryj serem i drugą połówką kromki. Pokrój te wszystkie połówki na kwadraciki o długości maksymalnie 5 cm. Ułóż z nich wagon i rozpocznij

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smalec z białej fasoli 168

czasu do czasu lubię zjeść kromkę chleba razowego ze smalcem i ogórkiem. Samo robienie tradycyjnego smalcu jest zbyt czasochłonne dla mnie więc gdy mam ochotę na to smarowidło do kanapek, robię na szybko smalec z fasoli. Składniki: puszka białej fasoli cebula 3 ząbki czosnku 1 kwaśne jabłko sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę przełóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Bitki Schabowe W Sosie Pieczarkowym 155

się rozpada). 3. Pod koniec gotowania wlewam śmietanę i gotuje do zgęstnienia/odparowania sosu. Podaje z ziemniaczkami bądź kopytkami  <-- klik oproszonymi natka pietruszki i obowiązkowo z kiszonym ogórkiem  <--klik ;) Smacznego

Gotowanie...to proste !
Sałatka z podgrzybkami i szynką. 142

roku jest dużo grzybów w lasach tak, że na pewno przyda się Wam ten przepis.  Składniki : 20 dkg marynowanych podgrzybków 15 dkg wędzonej szynki 1 świeży ogórek 5 szt. średniej wielkości ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 średnia cebula  1 pomidor około 1/2 szklanki śmietany 18 %  3-4 łyżki dobrego majonezu pęczek świeżej natki pietruszki sól pieprz czarny

Przepisy i porady kulinarne
Kanapki na ciepło i na zimno 196

owoców i warzyw. Która kanapka najbardziej się Wam podoba? Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem

Moja smaczna kuchnia
Jak przygotować tatara? 264

doprawiam sporą ilością soli i pieprzu. Dodaję odrobinę oliwy (ok. 4-5 łyżek), łyżeczkę musztardy i całość dokładnie mieszam. Podaję go z żółtkiem (jajko wcześniej sparzone), posiekaną cebulką i ogórkiem konserwowym. Smacznego!   Post Jak przygotować tatara? pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Focaccia z figami, czerwoną cebulą, gorgonzolą i rozmarynem 189

Latem namiętnie pochłaniałam greckie i kreteńskie sałatki delektując się połączeniem ogórka, pomidora z fetą lub serem manouri . Z kolei jesienią uwielbiam zajadać się gorgonzolą i sezonowymi owocami - gruszkami oraz figami. Ten słodko-słony kontrast smaków sprawdza się doskonale w sałatkach ze szpinakiem i orzechami , a także w tartach na cieście francuskim i włoskich focacciach .  W ostatni weekend obchodziłam swoje

Chilli Czosnek i Oliwa
Babka ziemniaczana z boczkiem 369

Często robię babkę w duecie z czerwonym barszczem ale bywa tak jak dzisiaj, że znika zwyczajnie krojona w plastry z ogórkiem kiszonym do przegryzania lub świeżym pomidorem. Jedna z najprostszych zapiekanek, tylko kilka składników i to naszych Polaków ulubionych, bo boczek i ziemniaki towarzyszą nam od zawsze w kuchni. Moja zaprzyjaźniona firma  Hańderek  zadbała o to, żebym mogła

Apetyczna babeczka
Detoks owocowo-warzywny 183

gotowana zielona fasolka szparagowa z sosem pomidorowym ( można zjeść bez sosu ) 16.00 - podwieczorek: koktajl z jabłka, kiwi, selera naciowego i wody * 19.00 - kolacja: sałatka z mixu sałat z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, czerwoną cebulą                          + łyżka  oliwy

kolorowotorcikowo