Monterey Jack, następnie polany sosem chimichurri przygotowanym z bazylii, natki pietruszki,papryczek jalapeño oraz czosnku. Serwowany z cytrynowym sosem aioli, plastrami bekonu, cebulą: marynowaną i świeżą, sałatą, plastrami pomidora, ogórkiem korniszonem oraz dodatkowym cytrynowym sosem Aioli. Texas chili cheeseburger, to b urger przyprawiony chili zapiekany z serem cheddar serwowany z pikantnym mięsem wołowym, chrupiącą tortillą, naszym domowym ketchupem z papryczkami
Kulinarne przygody Gatityugotowane kluski i od razu wrzucam do gotujących się warzyw i mieszam delikatnie, żeby sos je dokładnie pokrył. I pyszne i sycące danie mamy gotowe Podajemy z buraczkami lub ogórkiem konserwowym albo z ulubioną sałatką. Praktyczna rada: Ostre dodatki jak papryczka chilli nie dodaję do sosu w garnku, a do porcji na talerzu, żeby dzieci były w stanie zjeść
Lamarida.plSmażymy na głębokim oleju aż do zarumienienia ze wszystkich stron. Usmażone filety układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, że wchłonął nadmiar oleju. Podajemy z ziemniakami i sałatką np. z ogórka, pomidora i sałaty zielonej w pomarańczowym sosie . Smacznego! Artykuł Filety z cukinii w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plNastępnie z naszej masy smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Na każdy placek nakładamy gulasz i składamy na pół.Na wierzchu dajemy np.łyżkę śmietany :) i pokrojonego ogórka kiszonego. SMACZNEGO!!!! Polecam serdecznie sosy ŁOWICZ
Mała w garnku mieszaSurówka z białej kapusty z piklami i sosem musztardowym Składniki: ok. 1/4 główki białej kapusty Pół słoiczka 300 ml pikli / w zamian mogą być kiszone ogorki pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ewentualnie sól, pieprz Wykonanie: Kapustę szatkujemy, pikle ,a jeżeli ich nie mamy możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi -kroimy na mniejsze kawałki, koper siekamy, dodajemy musztardę i wszystko
W Moim Magicznym Domudrowy dietetyczny koktajl;) Kawałek awokado, 2 kiwi, mały ogórek...obieramy i blendujemy. Na wierzch kładziemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i łyżkę otrębów...smacznego
Anioły w kuchniKasza, to jadalne nasiona zbóż, pozbawione łusek, często lekko rozdrobnione. Przez wieki uważana za pokarm biedoty, jest wspaniałym źródłem białka, błonnika, witamin, makro- i mikroelementów. Gdy
PichceniomaniaKarkówka w sosie własnym to pyszne danie obiadowe. Mięso podane z ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem smakuje obłędnie. Oczywiście możecie serwować je także z kaszą, ryżem, chlebem – co kto lubi. Przygotowanie takiej karkówki zajmuje niewiele czasu i jest bardzo proste – nie musicie posiadać nadzwyczajnych kulinarnych umiejętności, aby cieszyć się jej smakiem Kierujcie się wskazówkami z przepisu, który zamieściłam niżej
Kuchnia Bazyliimomentu gdy cebula się rozpadnie, mięso będzie mięciutkie a sos zgęstnieje. Jeśli sos za bardzo się zredukuje dolewamy troszkę wody. Podajemy z ulubioną kaszą i surówką lub ogórkiem konserwowym. #przepisnakopernika
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: -5 ziemniaków surowych i jeden gotowany -10 dkg kaszy gryczanej -2 cebule -1-2 jajka -puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym -papryka, ogórek, pomidor -plastry żółtego sera -sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, harissa -sos czosnkowy Kaszę gotujemy na sypko w bulionie warzywnym. Ugotowanego ziemniaka zgniatamy. Surowe ziemniaki i jedną cebulę ścieramy. Zlewamy nadmiar wody. Ziemniaki łączymy i mieszamy
Maminek kulinarnywszystko to co lubicie. A sos z masła orzechowego to sztos! Zostaje z nami na dłużej :) Składniki: - papier ryżowy - sałata - ser żółty - warzywa (użyłam marchew, paprykę i zielonego ogórka) sos: - 1 łyżka masła orzechowego gładkiego - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka oleju sezamowego - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka soku z cytryny Sos: Wszystkie składniki wymieszać. W razie, gdyby
CookYourselfrumiano. Na bułkę kładę plaster sera, kotlet schabowy i wkładam do piekarnika. Piekę przez ok 5 min w 180 stopni do chwili aż ser się roztopi. Pomidory i ogorki obieram i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Ogórki konserwowe kroję w plastry. Na podgrzaną bułkę polewam sos bbq. Następnie kładę warzywa. Zamykam bułkę. Podaję na ciepło
Gotowanie PatkiJEDYNE TAKIE WAKACJE Z SEKO” Składniki: 1 słoiczek makreli w oleju Seko 1 mała bagietka 1 szalotka 2 łyżki serka kanapkowego śmietankowego sól, pieprz 2 ząbki czosnku oliwa ogórek kiszony … Czytaj dalej Grzanki czosnkowe z pastą rybną
czarrna od kuchnikarnawałową przekąskę jak znalazł. Składniki wg własnych upodobań pokrojone w kostkę i nabite na wykałaczki. U mnie: papryka żółta, czerwona, ogórek konserwowy, kabanosy, ser żółty i brie
Lena Gotujekopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym
Lena Gotuje