Kombucha – orzeźwiający napój
Kombucha – orzeźwiający napój
Kombucha (kombucza) to nazwa tak zwanego grzyba herbacianego, a także napoju z jego udziałem powstałego z fermentacji uprzednio zaparzonej herbaty. Przybysz z Azji Kombucha – grzybek herbaciany – jest znany i ceniony w Azji już od dwóch tysiącleci. Jest symbiotyczną kulturą mikroorganizmów. Napój kombucha nazwany został eliksirem długowieczności lub eliksirem życia, ze względu na wsparcie dla układu trawiennego. Obecnie napój kombucha stał się bardzo popularny na całym świecie. Zagorzali fani mówią, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu codojedzenia
Autor
codojedzenia
Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, grzyby
Inne przepisy z codojedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję