nietypowej przystawki na świąteczny stół. Jestem pewna, że na gościach zrobi duże wrażenie. Koreczki z jajeczek możecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych czy kanapek polecam szczególnie majonezy trochę pikantniejsze, jak np. Majonez Kętrzyński Stołowy – dzięki temu potrawy
Kuchnia BazyliiPieczeń z piersi kurczaka – aromatyczna, bardzo smaczna i idealna do krojenia 2. Terrina z serków wiejskich – nafaszerowana startą rzodkiewką i świeżym ogórkiem 3. Pasztet z pieczonych wątróbek – szybki do przygotowania i bardzo kremowy 4. Jajka w szynkowych kubeczkach
UgotowaćDawno na blogu nie było boczku. A jak wiadomo – boczek jest smaczny. Ba, najsmaczniejszy. Dawno też nie używaliśmy wolnowara. A wolnowar i boczek, to połączenie
slodkokwasnaplSkładniki: 4 mini-papryczki 1 opakowanie serka kanapkowego o ulubionych smaku 1/2 ogórka kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Papryczki przekroić na pół, wyciąć ogonek i oczyścić z pestek. Połówki papryczek napełnić serkiem kanapkowym. … Czytaj dalej Papryczki faszerowane
czarrna od kuchniulubionych dań. Z podanych składników zrobiłam dwie porcje. Składniki: kilka ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ja miałam średnią) 100-150 g sera żółtego warzywa (kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, papryka) olej do smażenia frytek przyprawa gyros Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą gyros.Odstawić. Usmażyć frytki ,a następnie pierś (na patelnię nie trzeba lać oleju
Agusiowe smakołykiEasy marchewka, 4-5 średnich ziemniaków, 2 jajka, 5 łyżek mąki, średnia cebula, 30 g sera feta, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz Dodatkowo: jogurt naturalny, miks sałat, zielony ogórek, pomidorki koktajlowe, szczypior z dymką, olej do smażenia Ziemniaki obieramy i płuczemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy je z nadmiaru soków i przekładamy do miski, następnie
Plate of Joyjedliście wegańską wersje? Sos jest idealny na zbliżające się święta!!! Możemy go podać jako dodatek do pasztetów, wędlin lub po prostu z pieczywem. Dla mnie najlepiej smakuje z dodatkiem ogórka kiszonego lub świeżego pomidora i szczypiorku...mniam😊 W zeszłym roku, gdy robiłam wegański majonez z fasoli to wyszło mi go bardzo dużo, więc należało go wykorzystać w jakiś inny sposób
kulinarne odsłony patiFrytki. Sałata z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem i sosem czosnkowym oraz natką. Mięso z szynki z przyprawą kebab-gyros i warzywami (pieczarki, cebula, papryka
JejKuchniaPrzepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi'ego "Jerozolima". Powiem szczerze że dawno nie czytałam tak dobrze napisanej książki kucharskiej. Przepisy są czytelne opatrzone
Moje Małe Czarowanieulubionym smaku ziołowym (może być również naturalny) kilka plasterków dobrej szynki gotowanej dodatkowo: liście sałaty pomidorki koktajlowe rzodkiewki szczypiorek majonez wykałaczki folia aluminiowa do zawinięcia rulonów plastry pomidora lub ogórka PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, oliwę z oliwek, dodajemy posiekany koperek, szczyptę soli oraz pieprzu, mąkę - mieszamy. Następnie do ciasta naleśnikowego dodajemy szpinak
Moja Książka Kucharskapodobnie jak w pozostałych krajach bałkańskich , bardzo popularny i świetnie nam znany jest cacik - podawany na zimno sos, któr y składa się z jogurtu wymieszanego z siekanym świe żym ogórkiem i czosnkiem. No i oczywiście kebab , czyli "kęs mięsa", który zdobył popularność na całym świecie, a na terenach Turcji ma wielowiekową tradycję. Turecja sałatka kisir ...bardzo, bardzo prosta, od świeżająca
Moja Książka Kucharskamięciutkie, delikatne - normalnie dzieci będą zachwycone - dorośli zresztą również :) No i ta chrupiąca panierka... Najczęściej naggetsy podajemy z dipami majonezowymi lub ketchupem. Ja najbardziej lubię z sałatką ze świeżego ogórka, pomidora oraz papryki. No i koniecznie podaję serek do 'maziania' w nim kotlecików przed zjedzeniem :) Z tej ilości mięsa zrobimy dużo chrupiących nuggetsów. Korzystajcie z przepisu, pięknie polecam! K.K. SKŁADNIKI
Moja Książka Kucharskaniektóre szkodliwe związki nie przenikają do pożywienia. Ten domowy wyrób to naprawdę pyszna przekąska, czy dodatek do pieczywa. Przyznam, że lubię zajadać się nią z waflami ryżowymi/kukurydzianymi i ogórkiem lub pomidorem. 800g mięsa z ćwiartek z kurczaka (już obranego, bez kości; około 3 duże ćwiartki) 1 puszka marchewki z groszkiem 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki
Di gotujeSoczewicę mieszamy z jabłkiem i selerem. 4. Polewamy sosem z rodzynkami. Taka sałatka fajnie sprawdzi się jako dodatek do grilla lub lunch do pracy. Możecie dodać do nich ogórka małosolnego lub kiszonego, awokado lub pomidory. Spróbujcie, a zobaczycie, że seler jest mega warzywem. Post Sałatka z zielonej soczewicy i selera pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchen