bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1368/3453)

Kruche ciasteczka w odsłonie HaLLoWeeNoWej ;) 229

waniliowego 2/5 szklanki cukru pudru 200g margaryny Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść.  Wyrobić gładką masę.  Rozwałkować, wycinać dowolny kształt. Piec w piekarniku 180'C przez około 14 min. Podawać posmarowane dżemem, polane czekoladą lub bez dodatków. Smacznego

Tagebuch po polsku
Mini torcik z pełnoziarnistych placuszków 167

Sposób przygotowania: Białko oddzielamy od żółtka. Białko ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. Następnie dodajemy żółtko, mąkę, proszek do pieczenia i  wodę gazowaną, aby konsystencja przypominała masę na naleśniki. Placuszki smażymy na patelni teflonowej bez odrobiny tłuszczu. Po usmażeniu na każdy placuszek nakładamy jogurt naturalny typu greckiego i robimy tak na przemian. Posypujemy cynamonem i podajemy

Truskawkowa Fiesta
Placki na jogurcie greckim z gruszkami 1709

Jajka w temperaturze pokojowej ubijać, dodając jogurt grecki oraz cukier i szczyptę soli. Do masy przesiać powoli mąkę  proszek do pieczenia oraz olej. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze starta skórka cytryny. Obrać gruszkę. Rozgrzewamy patelnię (bez oleju) i łyżką wyłożyć na nią placki w dużych odległościach, aby miały szansę urosnąć podczas smażenia. Na małym ogniu zarumienić jedną

ChilliJemy
Czekoladowa tarta z żurawiną 255

łyżki wody 3 łyżeczki żelatyny 2 szklanki śmietanki 30% Zimne masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i zimne mleko. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować, podsypując lekko mąką. Nałożyć, bez rozciągania na tartę o średnicy 25cm i zrównać. Nakłuć widelcem i podpiec 10min w piekarniku nagrzanym do 190*C, najlepiej(...)Masę sernikową przelać na podpieczony spód. Rozłożyć żurawinę, wciskając ją w sernik i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę na 160 *C i piec jeszcze przez ok 30min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Krem. Żurawinę wsypać do garnuszka razem z cukrem i podgrzewać na małym ogniu. Można podlać odrobiną wody. Smażyć, aż owoce zaczną

https:KKuchniaMniam
Kakaowy jagielnik na doładowanie. 142

odstawiamy. Miksujemy/lub spokojnie można je potem podziabać widelcem na gładką masę. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy, z masy powinno bez problemu formować się wszystko (ma być gęsta). Wykładamy nią spód naczynka, wyłożonego papierem do pieczenia. Kaszę gotujemy ze szklanką wody. Studzimy. Miksujemy z bananem. Dodajemy mąkę kokosową, kakao i słodzimy. Masa ma być gęsta. Przekładamy na wcześniej

More food, love and dreams
Kokosanki z kleikiem ryżowym bez mąki 168

mnie i moich sióstr. Bardzo je lubiłyśmy. Teraz robię je swojemu synkowi, również bardzo mu smakują. Bardzo proste i szybkie kokosanki bez mąki. Składniki: 1 kostka margaryny (250 g) szklanka cukru 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 16 łyżek wiórek kokosowych opakowanie kleiku (170 g) Margarynę miksujemy z cukrem do powstania jednolitej masy. Dodajemy 4 żółtka i proszek

Pelusiowa Kuchnia
Ciasteczka pełnoziarniste. 128

mąki pełnoziarnistej pszennej  50 g mąki pszennej  50 g zmielonych płatków owsianych ( ja zmieliłam w młynku do kawy)  pół łyżeczki soli  1 łyżeczka proszku do pieczenia  100 g masła lub margaryny  5 łyżek brązowego cukru   4 łyżki mleka   kilka kostek gorzkiej czekolady  Płatki owsiane zmielić -  nie muszą(...)ciastka. W każdym ciastku wykałączką porobić małe dziurki. I to zadanie właśnie należało do mojej córki.Wyłożyć na natłuszczoną lekko blachę, piec około 15 minut w temperaturze 180 ºC. Po ostudzeniu ,pędzelkiem pomalować je po stronie bez dziurek rozpuszczoną gorzką czekolada. Można również zostawić w wersji bez czekolady lub użyć czekolady mlecznej ( z mleczną czekoladą to wersja

Radość kipiąca uśmiechem.
Soczysta pierś kaczki z żurawiną, miodem i jabłkami na winie 267

druga stronę i smażymy 2 minutki. Następnie w brytfannie układamy piersi skórą do góry, naokoło układamy połówki jabłek bez pestek ( możemy w środek włożyć po łyżeczce żurawiny) i wszystko zalewamy pozostałą marynatą. Całość pieczemy 30 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C.  Po upieczeniu kaczkę wyciągamy na deskę żeby odpoczęła przez krojeniem. Jako dodatek świetnie

Niezły Młynek
Chleb orkiszowo-pszenny na drożdżach.World Bread Day 2015 176

nagrzanego piekarnika i piec 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze około 30 minut. Pod koniec pieczenia można chleb wyjąć z formy, zdjąć papier i dopiec go jeszcze na kratce już bez formy przez ostatnie 10-15 minut.Chleb jest gotowy, gdy postukany od spodu wydaje głuchy odgłos.Chleb wystudzić na kratce i kroić

Moje domowe kucharzenie
Orzechowy (bez)sernik... cieciernik? 196

odstawiamy. Miksujemy/lub spokojnie można je potem podziabać widelcem na gładką masę. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy, z masy powinno bez problemu formować się wszystko (ma być gęsta). Wykładamy nią spód naczynka, wyłożonego papierem do pieczenia.  Daktyle zalewamy wrzątkiem  i odstawiamy przykryte, dodajemy ciecierzycę, dynię i miksujemy masę na gładko. Dodajemy mąkę kokosową, masło

More food, love and dreams
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 181

waniliowego, 1 szklanka oleju, 500 g wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych, Masa serowa: 1000 g sera z wiaderka, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 100 g płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć

Nie tylko w kuchni
papryka pieczona nadziewana kalarepką, mięsem, ryżem na ostro... 128

usunąć pestki, opłukać pod zimną wodą i każdą do pełna napełnić farszem i kłaść w naczyniu żaroodpornym, wlać 1/2 szklanki wody piec w pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół przez 30 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 180 C przez 15 minut - papryka jest syta, smaczna i z kalarepką smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w piwie 196

Kurki umyć, jeśli są duże, pociąć na mniejsze kawałki, podsmażyć krótko na patelni. Zawartość patelni przełożyć do mięsa, zalać wszystko piwem. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach. Pierwszą godzinę pod przykryciem, ostatnie pół godziny bez przykrycia. Smacznego

na moim stole...
Plum pie, czyli tarta ze śliwkami 119

godzinę pod przykryciem do zamarynowania. Ciastem wyłożyć formę, zostawiając jego część do późniejszego uformowania kratki. Nałożyć na wierzch śliwki, ale bez soku, który się z nich wytrącił. Uformować kratkę, posmarować ją żółtkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni, przez około 25-30 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania