Czyli jak przełamać nieśmiałość do ciasta drożdżowego Od przepisu Ewy na drożdżowe grzebienie z marmoladą, z bloga z cukrem pudrem, zaczęłam w ogóle mój romans z ciastem drożdżowym. Długo nie dotykałam się do tego typu ciast, mając w pamięci narzekania Rodzicielki, że drożdżowe znowu jej nie wyszło... bo za suche... bo nierówno upieczone... bo się rozwala... bo twarde jak kamień... No to co ja będę tu wychodzić przed szereg, myślałam. Ale raz postanowiłam zaeksperymentować. Właśnie po tym jak natknęłam się na... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---
Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.
Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)
Moje motto: gotowanie banalnie proste!
Sprawdź mnie!
no jak marzenie !!!!!!! capnęłabym ze dwa :))))Asiu, masz rację, grunt to przepis, a Twój jest dopracowany do perfekcji i to uwielbiam, wielkie brawa !!!!! :)))
Oj no nie mogę, taki komplement od wyjadaczki kulinarnej, straszną radochę mi sprawiasz :DDD Dzięki Ewuś!!! :*
Pięknie dziękuję :) A co najważniejsze wychodzą za każdym razem :) Nie ma to jak sprawdzony, solidny przepis :)
Asiu ale fajne drożdżowe :-) bardzo lubię ten rodzaj ciasta :-) z chęcią wypróbuję :-)
Cieszę się że się podobają :) A smakują obłędnie, zwłaszcza z takim bardziej kwaskowatym dżemem. Piecz i wcinaj! :)