Muffinki z daktylami i olejem arganowym bioplanet

Muffinki z daktylami i olejem arganowym bioplanet

Muffinki z daktylami i olejem arganowym bioplanet

Przepis na : deser

  2 jajka 3 łyżki ksylitolu 1/2 kostki masła 220 g mąki ryżowej pełnoziarnistej 1 banan 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 garści orzechów nerkowca 2 łyżeczki wina czerwonego (niestety nie miałam cytryny) 6 daktyli 1 łyżeczka cynamonu 1 kostka czekolady słodzonej stewią   olej arganowy do doprawiania (ok. 3-4 łyżeczki)     Jajka ubijamy na puch z ksylitolem Dodajemy rozpuszczone masło, mąkę ryżową, zblendowanego banana i orzechy nerkowca, sodę, wino, pokrojone daktyle Mieszamy i wkłada... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, czekolada, banan, cytryna, desery, deser, szybki deser, bezglutenowe, muffiny, ciasto, ciasto z bezami, szybkie ciasto, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasto z orzechami, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.