Roladki z jajkiem i warzywami

Roladki z jajkiem i warzywami

Roladki z jajkiem i warzywami

Przepis na : śniadanie

Jajka to częsta opcja na śniadanie - jadamy je na twardo, na miękko, w formie jajecznicy... Popularna jest także pasta jajeczna do kanapek. Zamiast klasycznych kanapek możemy jednak przygotować coś innego, do czego pasta jajeczna też będzie doskonałym dodatkiem - np. roladki z tortilli. Roladki z jajkiem i warzywami - przepis na 4 porcje Do przygotowania roladek będą Ci potrzebne: 5 jajek, 6 łyżeczek musztardy, 3 łyżki majonezu, czerwona papryka, 6 suszonych pomidorów, ogórek zielony (lub dwa gruntowe), so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.