Przepis na : śniadanie
Jajka to częsta opcja na śniadanie - jadamy je na twardo, na miękko, w formie jajecznicy... Popularna jest także pasta jajeczna do kanapek. Zamiast klasycznych kanapek możemy jednak przygotować coś innego, do czego pasta jajeczna też będzie doskonałym dodatkiem - np. roladki z tortilli. Roladki z jajkiem i warzywami - przepis na 4 porcje Do przygotowania roladek będą Ci potrzebne: 5 jajek, 6 łyżeczek musztardy, 3 łyżki majonezu, czerwona papryka, 6 suszonych pomidorów, ogórek zielony (lub dwa gruntowe), so... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...