Leczo na zimę

Leczo na zimę

Leczo na zimę

Przepis na : obiad

Se zon na paprykę i pomidory w pełni więc grzechem jest ich nie wykorzystać i nie zapewnić sobie pysznych obiadków na zimę. Leczo do słoików robię już któryś rok z rzędu. Doskonale się przechowuje i jest fantastyczną bazą obiadową, szczególnie kiedy muszę przygotować coś na szybko . Składniki: Ok. 4 kg pomidorów podłużnych Lima lub innych mięsistych – można użyć zwykłych pomidorów ale trzeba będzie je dłużej odparowywać Ok. 4 kg papryki – kolory dowolne Ok. 4 kg cukinii Ok. 2-3 kg cebuli 1 łyżka soli 1 łyżka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, papryka, cukinia, słoik, sosy, parówki, kiełbasa, wołowina, przetwory, obiad, obiad na szybko, szybki obiad, cukinia na zimę, kiełbasa w słoikach

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.