Taka zapiekanka jest bardzo w moim guście. Bardzo! Zniknęła równie szybko jak pojawił się pomysł na nią. Makaron, łosoś, brokuły, sos beszamelowy i posypka migdałowa. Wszystko do siebie pasuje. Poszczególne składniki możemy przygotować wcześniej, a całość podpiec tuż przed podaniem. To bardzo wygodne rozwiązanie, kiedy w czasie spotkania towarzyskiego planujemy podać ciepły posiłek, a nie chcemy zbyt wiele z niego stracić (ze spotkania, oczywiście ;)). Migdały miały być uprażone, ale siłą rozpędu dodałam je po... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...