Zazwyczaj, gdy myślimy o czymś, co wspomoże naszą odporność, pierwsze na myśl przychodzą nam napoje. Nie wiem, czy to dlatego, że kojarzą nam się z syropami? Ja także w tym tygodniu pokazałam Wam kilka przepisów na soki i koktajle, które mogą korzystnie wpłynąć na nasz układ odpornościowy dzięki podrasowaniu ich odpowiednimi przyprawami. Ale przecież przyprawy możemy, a nawet powinniśmy, dodawać do wszystkich potraw, nie tylko do napojów. Na blogu znajdziecie już m.in. przepis na owsiankę z kurkumą . A dzis... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...