Przepis na : obiad
Wątróbka, choć stosunkowo mało popularna, ma niewątpliwe walory zdrowotne. Szczególnie istotna jest w diecie osób zmagających się z anemią - jest w końcu bogatym źródłem żelaza. Ponadto wątróbka jest także dobrym źródłem białka czy witaminy A oraz witamin z grupy B. Jej kolejną zaletą, zwłaszcza dla osób na dietach redukcyjnych, jest fakt, że dostarcza nam stosunkowo mało kalorii - ok. 136kcal w 100g. Wątróbkę najczęściej podaje się smażoną lub duszoną - często przygotowuje się ją z owocami (np. z karmelizowany... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...