Wiele osób, gdy nie ma czasu na przygotowanie dania od zera, ratuje się różnymi gotowcami. Stąd olbrzymia popularność sosów w proszku, dań instant czy chińskich zupek. Wszyscy chyba jednak zdajemy sobie sprawę, że spożywanie takich produktach nie jest obojętne dla naszego zdrowia. A skoro zdrowie mamy tylko jedno, powinniśmy traktować je priorytetowo. Na szczęście na rynku możemy znaleźć produkty, które nie dość, że nie będą dla nas szkodliwe, to umożliwią nam bardzo szybkie przygotowanie posiłku. Jednym z taki... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...