Bułki pszenno-owsiane

Bułki pszenno-owsiane

Bułki pszenno-owsiane

Czasem nachodzi mnie ogromna ochota na bułki - najlepsze są takie świeże, chrupiące, jeszcze lekko ciepłe... Ponieważ nie jestem typem rannego ptaszka, który o 7 rano będzie biegał do piekarni po bułeczki, a pieczywo kupowane w supermarkecie często ze świeżością ma już niewiele wspólnego, zwłaszcza jeśli kupuję je na kolację, kiedy tylko mogę staram się piec własne bułki. Co prawda przygotowanie bułek w domu może potrwać dość długo (dlatego zazwyczaj piekę je raczej na kolację niż na śniadanie), ale nie jest s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.