W zależności od regionu kraju na śniadanie wielkanocne przygotowuje się różne zupy - chrzanową, żurek lub barszcz biały. Na pierwsze dwie znajdziecie już przepisy na moim blogu, dlatego dziś będzie ostatnia z tradycyjnych zup - barszcz biały. Barszcz biały - przepis na 8 porcji Do przygotowania barszczu będą Ci potrzebne: 700g białej kiełbasy, 2 litry wody, 3 marchewki, 2 pietruszki, liście pora (zielona część), cebula, 3 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 10 ziarenek czarnego pieprzu, łyżka majeran... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...