W ubiegłym tygodniu przy okazji Dnia Kobiet znajomych i mnie wzięło na wspominki PRL-u. Gdy przyszła kolej na wyliczenie potraw charakterystycznych dla tamtego czasu, przypomniał nam się paprykarz rybny zamykany w blaszanej puszce. Przyznam, że w dzieciństwie bardzo mi smakował. I im bardziej był pikantny, tym więcej go zjadałam. Z czasem uświadomiłam sobie, co się w nim znajduje i z rozsądku przestałam go jeść. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i aromatem. Sam wypełniacz to łatwizna, największym kłopotem o... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)