Japońskie bułeczki Hokkaido

Japońskie bułeczki Hokkaido

Japońskie bułeczki Hokkaido

Na przepis na bułeczki Hokkaido natknęłam się kilka miesięcy temu, szukając filmu o składaniu ciasta drożdżowego, a potem jeszcze przy okazji akcji Wypiekanie na śniadanie. Ostatnio przypomniałam sobie o nich, przygotowując się do kilkudniowego wyjazdu. Pomyślałam, że będą świetne na śniadanie przed długimi wykładami. Bułeczki są miękkie i cudownie pachnące cynamonem. Utrzymują świeżość przez 3 dni od upieczenia.   Składniki (na 8 bułeczek): Kleik 100 ml mleka 20 g mąki Ciasto 160 ml ciepłego mlek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.