Niedawno w sklepie, w którym zaopatruję się w przyprawy i różne ziarna, wypatrzyłam czarną soczewicę. Byłam bardzo ciekawa jej smaku, więc wzięłam trochę. I coś czuję, że będzie ona często gościć na moim stole 😊 Smakuje podobnie do zielonej, ale gotuje się znacznie krócej (chyba że ja akurat trafiłam na dobre ziarno). Składniki (na 3-4 porcje): 150 ml czarnej soczewicy pierś kurczaka (pojedyncza) pęczek szparagów łyżeczka mielonego kminku łyżeczka czosnku niedźwiedziego płaska łyżeczka ostrej papryki dwie łyżeczk... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)