Chleb fendu w majowej piekarni

Chleb fendu w majowej piekarni

Chleb fendu w majowej piekarni

Przez ostatnie miesiące z piekarnią Amber było mi nie po drodze ze względu na permanentny brak czasu. W miniony weekend też było trudno, ale - choć chleb fendu wymaga długiej obecności w domu i różnych zabiegów przy nim - jakoś się udało.  Fendu znaczy "rozdzielony, przełamany", co widać na zdjęciach. Pieczono go z ciasta chlebowego charakterystycznego dla francuskiego chleba wiejskiego czyli pain de campagne. Przygotowując ciasto na ten chleb użyłam po raz pierwszy w tym celu mój nowy nabytek - mikser... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, francuskie, chleb na zakwasie, drożdżowe, bez pieczenia, ciasto francuskie, chleb na drożdżach , ciasto drożdżowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, chleb mieszany

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.