Dukielskie pierogi z kaszy gryczanej i mięsa

Dukielskie pierogi z kaszy gryczanej i mięsa

Dukielskie pierogi z kaszy gryczanej i mięsa

Kasza gryczana z mięsem to treściwy, konkretny, ale i bardzo smaczny farsz do pierogów. Mimo skromnych dodatków smakowych, bo zaledwie sól, pieprz i cebula, farsz jest wyrazisty i ma charakter. Pierogi dukielskie z kaszy gryczanej i mięsa równie smaczne są od razu po ugotowaniu, jak i podsmażone na patelni. Kasze uprawiane i spożywane są w Polsce od czasów średniowiecza. Niegdyś jedna z podstawowych potraw, z czasem zostały wyparte przez inne produkty, szczególnie ziemniaki. W naszej podkarpackiej kuchni kasze po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, pierogi przepis, pierogi, mielone, kasza gryczana, mięso, gołąbki, mięso mielone, ciasto, ziemniak, drożdżowe, ziemniaki, dania mięsne, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto na niedziele

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.