Pierogi kapuściane z kaszą

Pierogi kapuściane z kaszą

Pierogi kapuściane z kaszą

Pierogi mojej Babci a zwłaszcza z nadzieniem z kapusty są wyborne. Składniki na ciasto: 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju 60 dag maki Składniki na farsz: 1 kg kapusty białej 2 białe cebule 1 łyżka smalcu sól i pieprz ziołowy do smaku ½ szklanki kaszy jęczmiennej Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykroić szklanką krążki. Wykonanie farszu: Kapustę posiekać, ugotować i dobrze odcisnąć. Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, kapustą, pierogi, ciasto, kasza, mak, obiad, ciasto z makiem, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka nadziewane

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.