Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni

Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni

Pstrąg tęczowy parzony- soczysty jak z patelni

Nie przepadam za potrawami typu dietetyczne i to bez tłuszczu, bo nie trzeba doświadczonemu kucharzowi tłumaczyć, że tłuszcz jest nośnikiem i utrwalaczem smaku. Nie wspominając o tym, że zdrowy tłuszcz jest zwyczajnie potrzebny do zdrowego funkcjonowania. To węglowodany są naszym w rogiem. Od czasu do czasu zaskakuję sama siebie, gdy eksperymentując odkrywam coś nowego. I tak było z pysznym pstrągiem tęczowym, który jest delikatny i bogaty w nienasycone tłuszcze. Owinięty w folię i sparzony na parze przeszedł mo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pstrag, jak zrobic pstrąga, papryka, marchewka, ryby, dietetyczne , mięso, dietetycznie, brokuły, cukinia, ryba, pstrąg łososiowy, sosy, dania dietetyczne, łosoś, brokuł, owoce morza, sos winegret, filet z łososia, mięso dietetycznie, łosoś na parze, dania bez mięsa, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.