Pieczarki faszerowane szpinakiem i szparagami (z patelni)

Pieczarki faszerowane szpinakiem i szparagami (z patelni)

Pieczarki faszerowane szpinakiem i szparagami (z patelni)

Przepis na : obiad

Proste i pyszne danie z patelni. Trwa sezon na szparagi, wiec tym bardziej je polecam! Składniki: 5-6 dużych pieczarek do faszerowania 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 100 g. liści szpinaku 1 pęczek zielonych szparagów (idealne będą jak najcieńsze) 50 g. tartej mozzarelli 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: Pieczarki oczyszczam (nie myję, nie obieram ze skórki) i ostrym nożykiem wycinam nóżki, starając się nie uszkodzić kapeluszy grzybów. Obraną cebulę kroję w drobną kostkę, pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sio-smutki