Włochy - Liguryjskie linguine z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką (Trenette al Pesto)

Włochy - Liguryjskie linguine z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką (Trenette al Pesto)

Włochy - Liguryjskie linguine z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką (Trenette al Pesto)

Przepis na : obiad

Wyobraźmy sobie, że dawno, dawno temu w Genui obiad robiły dwie gospodynie - włoska i polska. Ta pierwsza robiła makaron z pesto, a druga młode ziemniaczki z fasolką szparagową. Obie biegły z garnkami po korytarzu, wpadły na siebie i oba dania się wymieszały, tworząc to, które proponujemy dzisiaj. Oczywiście tak raczej nie było, ale faktycznie makaron z pesto, ziemniakami i fasolką jada się w okolicach Genui. Oryginalnie używa się makaronu trenetto, którego najlepszym substytutem jest linguine lub fettuccine. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.