Austria - Buraczane knedle z Tyrolu (Rohnenknödel)

Austria - Buraczane knedle z Tyrolu (Rohnenknödel)

Austria - Buraczane knedle z Tyrolu (Rohnenknödel)

Przepis austriacki i włoski, bo czymże są granice krajów dla kuchni? Niczym! Tyrol to region podzielony dziś pomiędzy Austrię i Włochy - jego północna część leży po stronie austriackiej. Natomiast Południowy Tyrol to najbardziej na północ wysunięta część Włoch, w której blisko 3 na 4 mieszkańców na co dzień posługuje się językiem niemieckim. Składniki (2 porcje, 6-7 knedli): - 120 g bułki tartej (my zrobiliśmy własną) - pół małej cebuli - 1 łyżka oleju - 175 g ugotowanych buraków  - 2 łyżki mąki z ciecier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.