Pierogi Gyoza a raczej Pierożki
Pierogi Gyoza a raczej Pierożki
Pierogi Gyoza a raczej Pierożki, bo takie malutkie Pierogi Gyoza właściwie to Pierożki. W naszej kulturze, a przynajmniej u mnie w domu 🙂 pierogi to danie obiadowe. Jednak zarówno Pierożki Gyoza w Japonii jak i Pierożki Jiaozi w Chinach (do tego jeszcze wrócimy) to…przystawka. Moja wersja pierogów Gyoza powstała na konkurs, na który mnie zaprosiła i w którym rzuciła mi wyzwanie Ola Juszkiewicz zwycięzca IX edycji MasterChefa Polska 🙂. Link do konkursu tutaj . Ola pozdrawiam 🙂 Jak to często bywa, a tym b... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu RafalCook
Autor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi, ciasto, placki, grzyby, mięso mielone, tarta, kapustą, przystawki, kapusta pekińska, chleb, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami, placki ziemniaczane
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję