Kurczak Prowansalski, regionalne danie z Prowansji, którą można oczywiście zjeść w całej Francji . Ba…nawet u mnie w domu, co oczywiście widać na poniższym filmiku, mojej serii: Jem Co Ugotu…Jem Tak naprawdę, nie ma jednego konkretnego przepisu na to danie. Mieszanka warzyw, ziół, przypraw, kurczaka, odrobinę wina, lub więcej niż odrobinę, anchua, jeśli oczywiście lubisz mój drogi czytelniku — podglądaczu, sprawia, że kurczak w tym sosie jest nieziemsko fantastyczny. Do tego taka inna bagietka i śm... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...