Krakersy Pana Rafała

Krakersy Pana Rafała

Czy wiesz, że krakersy zostały wynalezione w Nowej Anglii? Zgadza się, to dzieło Nowego Świata. W 1792 roku John Pearson z Newburyport w stanie Massachusetts przygotował krakersowy produkt chlebowy z samej mąki i wody, którą nazwał „chlebem pilotowym”. Jego wypiek stał się hitem wśród żeglarzy, żołnierze, ze względu na długi okres trwałości, stał się również znany jako „hardtack” lub „biszkopt morski”.Prawdziwy przełom w ewolucyjny krakersa nastąpił w 1801 r., Kiedy inny piekarz z Massachusetts, Josiah ...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

RafałRafał

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, herbatniki, chleb, ciasto na pizze, biszkopt, ciasto na herbatnikach, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.