Congee Jook, kolejne danie z rozgotowanego ryżu, które w Azji jest oczywiście niezwykle popularne. Wczorajszy Jatjuk – przepis znajdziesz tutaj . Jatjuk Według Eileen Yin-Fei Ło – 1937-2022 – która była szefową kuchni i autorką jedenastu książek kucharski na temat historii i kuchni chińskiej. Congee prawdopodobnie powstało za czasów dynastii Zhou, około 1000 roku p.n.e. Na południu Chin Jook było i jest do dziś oczywiście przygotowywane z ryżu. Natomiast na północy z pszenicy, jęczmienia,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...