Szybka zupa jarzynowa z mrożonymi warzywami i makaronem

Szybka zupa jarzynowa z mrożonymi warzywami i makaronem

Szybka zupa jarzynowa z mrożonymi warzywami i makaronem

Przepis na : obiad

  Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 750 g mrożonej mieszanki warzyw (np. marchew, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany 18% 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz świeży koperek lub natka pietruszki 250 g makaronu jajecznego chińskiego  Sposób wykonania: Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek w plasterki a łodygi selera w cienkie paseczki. W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.