Składniki: 70 dag żeberek 3,5 litra wody 50 dag grochu żółtego, łuskanego (połówki) 15 dag surowego boczku wędzonego 1 marchewka 1 pietruszka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 1 łyżeczka mąki pszennej 2 łyżki oleju 2 listki laurowe 3 łyżki majeranku 10 ziaren ziela angielskiego sól Sposób wykonania: Oczyszczone mięso wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, zdejmujemy z powierzchni wywaru szarą pianę i dodajemy wypłukany i odsączony na sitku groch. ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...