Chleb pszenny półrazowy

Chleb pszenny półrazowy

Chleb pszenny półrazowy

Pieczony na blasze z piekarnika, dosyć prosty chleb pszenny półrazowy na drożdżach.  Zaczyn (3,5 godziny) 85 g  mąka   pszenna 550/1850 (pół na pół) 85 g woda 1 łyżka zakwasu (jak nie mamy można pominąć) 0,5 łyżeczki drożdży instant Składniki dokładnie mieszamy, zostawiamy w przykrytym pojemniku na 3,5 godziny w ciepłym miejscu. Ciasto właściwe  170 g zaczyn (cały) 300 g woda 250 g mąka pszenna 550 250 g mąka pszenna 1850  1 łyżeczka melasy (można pominąć) 0,5 łyżeczki drożdży instant 12... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy na domowy ser i chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.